Panningen, Netherlands

Terugkijken: De Sportzomer met Tom Daemen en Harrie Gommans

In een nieuwe uitzending van De Sportzomer blikken de gasten terug en vooruit op de wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK Voetbal. Ook wordt het voetbal in de regio besproken.
Youri Buis | 6 juli 2024 15:26 | Aangepast op 6 juli 2024 15:26
Aan tafel bij Pascal Meyer en Roy Simons schuift deze aflevering Ron van den Bekerom aan. Per 1 augustus neemt hij afscheid als algemeen manager bij Helmond Sport, waar hij sinds begin 2023 werkzaam is. Eerder werkte hij bij VVV-Venlo, Fortuna Sittard en Roda JC. Ook was hij voorzitter van RKSV Wittenhorst.

Over de commerciële kant van voetbal komt Tom Daemen vertellen. Na zijn spelerscarrière bij onder meer Fortuna Sittard, MVV Maastricht, NEC en Go Ahead Eagles besloot hij zich te richten op de commercie. De voormalig middenvelder werd commercieel manager bij MVV en is dat sinds 2023 bij Fortuna Sittard, de club waar hij zijn spelerscarrière begon.

Daemen is niet de enige voormalig profvoetballer aan tafel. Ook Harrie Gommans schuift aan. De oud-aanvaller kwam als speler uit voor onder meer Fortuna Sittard, MVV, Excelsior Rotterdam, Vitesse, Roda JC en De Graafschap. Inmiddels is hij trainer en verruilde UNA uit Veldhoven eind vorig jaar voor Wittenhorst. Zondag start hij met zijn team aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

En verder…
Verslaggever Sandor Daniëls peilt in deze vierde aflevering de oranjekoorts bij café De Vangrail in Meijel. Daar moedigden tientallen supporters het Nederlands elftal aan in de achtste finales van het EK tegen Roemenië (0-3 winst). Er is ook weer een nieuwe editie van wasmachine schieten. Dit keer nemen de hoofdredacteuren van Omroep P&M en Omroep Horst aan de Maas het tegen elkaar op.

De Sportzomer is een wekelijks programma van Omroep P&M en Omroep Horst aan de Maas dat gaat over voetbal. Het programma wordt elke donderdag uitgezonden.

Lees ook

Terugkijken: Dwars Door Limburg (afl. 2)

In de tweede aflevering van Dwars Door Limburg zijn erfgoedexpert Lizette Hilkens, theaterdeskundige...

Terugkijken: nieuw seizoen Dwars Door Limburg begonnen

In een nieuw decor en met een nieuwe vormgeving is donderdag het vierde seizoen van Dwars Door Limbu...

Voormalig scheidsrechter Ed Janssen wint wasmachine schieten

Het lukte hem als enige van alle deelnemers. Voormalig voetbalscheidsrechter Ed Janssen uit Meijel m...

EK koorts stijgt: gaat Nederland naar de finale?

Gaat het vanavond opnieuw van links naar rechts in Duitsland voor Nederland op het EK? Engeland is d...

Oranje Boven: Zo bekeek Meijel de achtste finale van Nederland op het EK

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het EK voetbal overleefd, twee rustdagen zijn voorbij ...

Terugkijken: Sportzomer met Joost Volmer en Ed Janssen

In een nieuwe uitzending van De Sportzomer blikken de gasten vooruit op het tweede duel van het Nede...