Panningen, Netherlands

Voormalig scheidsrechter Ed Janssen wint wasmachine schieten

Ed Janssen met de trofee.
Het lukte hem als enige van alle deelnemers. Voormalig voetbalscheidsrechter Ed Janssen uit Meijel mikte de bal in de wasmachine en won daarmee het spel ‘wasmachine schieten’.
Youri Buis | 15 juli 2024 13:31 | Aangepast op 15 juli 2024 13:31
Alleen maar missers
Het spel was de afgelopen weken een vaste rubriek in De Sportzomer, de EK-talkshow van Omroep P&M en Omroep Horst aan de Maas. Telkens namen twee deelnemers het tegen elkaar op. In drie ‘officiële’ pogingen probeerden zij de bal in de trommel van de wasmachine te schieten. De bovenste wasmachine leverde vijf punten op, de onderste was goed voor één punt.

Lang was het een eentonige bedoening met alleen maar missers. Dario Polman, Bob Vostermans, Roel Wuisman, Anneke Joosten, Roy Simons, Stan Gubbels, Rudy Tegels, Niels van Rens en Bart Nelissen kregen het allemaal niet voor elkaar om raak te mikken. Ed Janssen liet uiteindelijk zien dat het wel degelijk mogelijk is. Hij nam het op tegen Rudy Tegels, voormalig wethouder van de gemeente Horst aan de Maas.

Cup met de grote oren
De voormalig voetbalscheidsrechter, die jarenlang op het hoogste niveau in Nederland actief was, sloeg tijdens zijn derde en laatste poging toe. Nadat de ‘videoscheidsrechter’ het doelpunt had bevestigd, kreeg Janssen een trofee uit handen van presentator Pascal Meyer. “Ik heb heel weinig trofeeën bewaard, maar ik heb wel nog de schalen van het aantal wedstrijden dat ik gefloten heb in de Eredivisie. Deze komt daar mooi tussen te staan”, zegt hij over zijn nieuwste zilverwerk.

Het is voor Janssen in ieder geval de grootste beker in zijn prijzenkast. Het doet hem denken aan icoon Leo Beenhakker, oud-trainer van onder anderen Ajax, Feyenoord en Real Madrid. “Hij had het altijd over de cup met de grote oren, maar die hebben ze bij P&M ook”, verwijst Janssen lachend naar de grote trofee van de UEFA Champions League.

De winnende trap van Janssen is te zien in de laatste aflevering van ‘wasmachine schieten’. Bekijk de aflevering hieronder terug.

Lees ook

Terugkijken: De Sportzomer met Tom Daemen en Harrie Gommans

In een nieuwe uitzending van De Sportzomer blikken de gasten terug en vooruit op de wedstrijden van ...

Terugkijken: Sportzomer met Joost Volmer en Ed Janssen

In een nieuwe uitzending van De Sportzomer blikken de gasten vooruit op het tweede duel van het Nede...

Terugkijken: De Sportzomer

In een nieuwe uitzending van De Sportzomer blikken de gasten vooruit op het tweede duel van het Nede...

Wasmachine schieten met Dario Polman en Bob Vostermans

In aanloop naar het EK voetbal doen verschillende mensen uit Peel en Maas en Beesel een poging om ee...

VC Kessel ontvangt titel scheidsrechter van het Jaar

VC Kessel-scheidsrechter Richard van Beek, is dit seizoen hiervoor bekroond met de titel “Scheidsrec...