Panningen, Netherlands

Tiener Events Meijel wil jongeren letterlijk een stem geven

Jongeren enthousiast maken om samen activiteiten te doen: in Meijel gebeurt dat onder leiding van Stichting Tiener Events.
Eric Reijnders | 19 oktober 2024 21:40 | Aangepast op 19 oktober 2024 21:40
Van het abseilen van de kerk tot een avond met spellen rondom 'De Alleskunner'. In ´Ook dit is Peel en Maas´staat het initiatief centraal.
STEM
"Wij zijn de Stichting Tiener Events Meijel, STEM heet dat. We hebben bewust voor die naam gekozen omdat we de jeugd graag een stem willen geven," vertelt Arthur Hoefnagels. "We vinden het belangrijk om de jeugd in Meijel met elkaar te verbinden en ze elkaar te laten opzoeken. En niet alleen achter een mobieltje, zeggen we altijd, maar echt met elkaar."

Werkgroepen
STEM bestaat uit een zes leden tellend bestuur. Daaronder zijn er werkgroepen voor de carnavalsvereniging. In het clubhuis onder D'n Binger worden activiteiten georganiseerd. "Dat was voorheen de Ketter, maar dat is op een gegeven moment gestopt," zegt Roel Vullers. "Samen met Jong Nederland en STEM zijn we aan de slag gegaan om het een nieuwe, frisse look te geven en te kijken hoe we samen hierin kunnen participeren en leuke activiteiten kunnen organiseren."

Er wordt gestreefd naar vier tot vijf activiteiten per jaar. Vorig jaar was het abseilen van de kerk een groot succes. "We zijn ook een dagje naar Walibi geweest, maar we proberen zoveel mogelijk activiteiten in Meijel te organiseren." Elke keer proberen we iets nieuws te bedenken voor de jeugd. We zijn sowieso tevreden met wat we hier neergezet hebben."

Uitdaging
Toch erkennen de organisatoren dat het een uitdaging blijft. "De jongeren die er altijd zijn, vinden het leuk. En toch is het lastig om ze tijdens de vakantie terug te laten komen. Ik weet niet of dat door de ouders komt of omdat ze niet gestimuleerd worden om hier naartoe te komen. Het is gewoon lastig om ze te bereiken." In de toekomst wil STEM ook de ouders betrekken door avonden te organiseren over bijvoorbeeld drugsverslaving.

Mooiste compliment
"Wij vinden het leuk om te organiseren, maar het gaat er vooral om dat de jeugd het leuk vindt. Ik kan echt genieten als ik zie dat de jeugd gewoon heel veel plezier met elkaar heeft. En dat ze elkaar verbinden," zeggen Roel en Arthur. "Het mooiste compliment is als je ze tegenkomt en dat ze zeggen dat ze het leuk vonden."
https://www.youtube.com/embed/44bCfbe-XMY?si=l0Jj_ikP9fkogKrM

Lees ook

Boetegewoeën in Egchelse 'biergarten'

Boetegewoeën is deze week in Egchel, waar ze een ontmoeting hebben met Jan Reijnen uit Egchel. Hij l...

Film over Maasbreese kunstenaar in première

Designer Ruben van Megen uit Maasbree werd vijf jaar lang gevolgd door documentairemaker Bart Hölsch...

Stichting ‘Boeken Steunen Mensen’ een jaar in Baarlo

Al bijna een jaar heeft de stichting ‘Boeken Steunen Mensen’ een nieuw onderkomen in Baarlo. Bij Boo...

Nesten Aziatische hoornaar gevonden in Panningen en Beringe

In Panningen en Beringe zijn nesten van de Aziatische hoornaar ontdekt. In de Schoolstraat en Loo in...

Vacature voor nieuwe burgemeester Beesel opengesteld

Wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Beesel wil worden, kan beginnen met solliciteren. De vaca...

Ruim 1.200 vogels laten zich zien tijdens vogelshow in Meijel

Na veel voorbereiding is vogelvereniging Meijels Pracht erin geslaagd ook dit jaar vele topkwekers n...