Panningen, Netherlands

Nesten Aziatische hoornaar gevonden in Panningen en Beringe

In Panningen en Beringe zijn nesten van de Aziatische hoornaar ontdekt. In de Schoolstraat en Loo in Panningen, evenals in Beringe, werden nesten van deze hoornaar aangetroffen. De verwijdering van deze nesten is cruciaal om de lokale honingbijpopulatie te beschermen.
De redactie | 22 oktober 2024 13:40 | Aangepast op 22 oktober 2024 13:40
De Aziatische hoornaar is een soort die een bedreiging vormt voor de honingbijen, omdat hij zich vooral voedt met bijen. De hoornaar is daarom vaak in de buurt van bijenkasten te vinden. De aanwezigheid van deze soort in Nederland, en specifiek in Limburg, vraagt om een snelle actie om verdere verspreiding te voorkomen.

Strijd
Imkers spelen een belangrijke rol in de strijd tegen de Aziatische hoornaar. Na het lokaliseren van een nest, wordt deze zo snel mogelijk verwijderd om de bijenpopulatie te beschermen. In deze taak worden zij ondersteund door de Provincie Limburg, die verantwoordelijk is voor het nemen van maatregelen tegen de hoornaar.

Contact
Wie denkt een hoornaar te zien, kan dit melden via het platform waarneming.nl. Daarnaast is het ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met een lokale imker of de regionale contactpersoon voor de Aziatische hoornaar, Bertha van den Brink. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-42325344.

Lees meer over:

Aziatische hoornaar|

Lees ook

Imker verspreidt vallen voor Aziatische hoornaar in Beesel

De Aziatische hoornaar is weer aan het uitvliegen. Dat is volgens imker Philip Apeldoorn uit Beesel ...

Flinke opmars van Aziatische hoornaar

Het voorjaar betekent ook het seizoen van de wespen. Hier in Nederland komt vooral de Europese hoorn...