Panningen, Netherlands

PEC ‘20 strijdend ten onder tegen oppermachtig HVV

Deze zondagmiddag kwam het vaandelteam van PEC ’20 in actie tegen HVV uit Helmond, de club waar legendes zoals Willy van de Kuijlen en Berry van Aerle hun voetbalopleiding hebben genoten.
Gijs Vermolen | 14 oktober 2024 12:59 | Aangepast op 14 oktober 2024 12:59
Onder leiding van trainer Roy Schijven streden de jonge spelers van PEC dapper tegen de Helmonders, die zowel fysiek als technisch de bovenhand hadden. Via enkele fraaie combinaties wisten de oranjegroenen uit Panningen zelfs een paar goede kansen te creëren. PEC miste de geblesseerden Roy Cuppen, Ayoub Amhaouch, Dion Vogelsanghs en Auke Houben.

Sterke start HVV
De wedstrijd is nog maar 7 minuten oud wanneer HVV’er Toon van Lierop bij een hoge voorzet boven de PEC-verdedigers uittorent en de 0-1 binnenkopt. PEC heeft aanvankelijk weinig te vertellen, terwijl HVV het spel domineert. Na 25 minuten is er eindelijk een poging van de thuisploeg: Bas Wilmer schiet van zo’n 20 meter, maar zijn schot belandt in de handen van HVV-doelman Steven Baggermans.

Kansen PEC
Kort daarna is HVV dicht bij een 0-2 voorsprong als Serhat Koç de paal raakt met een laag hard schot, buiten bereik van PEC-doelman Jordy Nelissen. Max Lenders probeert het de HVV-defensie met zijn inzet lastig te maken, maar tevergeefs. In de 35e minuut ontstaat er een mooie aanval van PEC, waarbij Dion Cuijpers alleen voor Baggermans komt, maar de keeper doet waarvoor hij in het veld staat. Daaropvolgend scoort Serhat Koç de 0-2 voor HVV.

Overwinning niet in gevaar
PEC krijgt nog enkele kansen, maar Jordi Kirkels stuit op de HVV-keeper en Dion Cuijpers kan net niet scoren. Na rust herstelt HVV al snel de orde: Tim Robin Rerimassie scoort in de 49e minuut de 0-3. HVV blijft sterk, maar PEC kan af en toe gevaarlijk counteren. De overwinning van HVV komt echter nooit in gevaar.

Degradatiestrijd
De punten gaan mee naar Helmond en zakt PEC ’20 een plek op de ranglijst, maar blijft nog net boven de degradatiestreep. Het is nu cruciaal om in de volgende wedstrijd tegen VV Hegelsom punten te pakken om in de degradatiestrijd overeind te blijven.

Lees ook

Boetegewoeën in Egchelse 'biergarten'

Boetegewoeën is deze week in Egchel, waar ze een ontmoeting hebben met Jan Reijnen uit Egchel. Hij l...

Film over Maasbreese kunstenaar in première

Designer Ruben van Megen uit Maasbree werd vijf jaar lang gevolgd door documentairemaker Bart Hölsch...

Stichting ‘Boeken Steunen Mensen’ een jaar in Baarlo

Al bijna een jaar heeft de stichting ‘Boeken Steunen Mensen’ een nieuw onderkomen in Baarlo. Bij Boo...

Nesten Aziatische hoornaar gevonden in Panningen en Beringe

In Panningen en Beringe zijn nesten van de Aziatische hoornaar ontdekt. In de Schoolstraat en Loo in...

Vacature voor nieuwe burgemeester Beesel opengesteld

Wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Beesel wil worden, kan beginnen met solliciteren. De vaca...

Ruim 1.200 vogels laten zich zien tijdens vogelshow in Meijel

Na veel voorbereiding is vogelvereniging Meijels Pracht erin geslaagd ook dit jaar vele topkwekers n...