Panningen, Netherlands

Oranje Boven: Zo bekeek Meijel de achtste finale van Nederland op het EK

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het EK voetbal overleefd, twee rustdagen zijn voorbij en de focus van Oranje ligt op de achtste finales van het toernooi. Daarin nam Oranje het dinsdag op tegen Roemenië. Bij café De Vangrail in Meijel waren veel supporters aanwezig om de wedstrijd te bekijken.
Youri Buis | 3 juli 2024 21:38 | Aangepast op 3 juli 2024 21:38
In het hele café hingen schermen waarop het duel te zien was. Beamers projecteerden de beelden op twee grote schermen, op andere plekken in het café was de wedstrijd op televisieschermen te volgen.

Juichen
Na de nederlaag van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk in de laatste groepswedstrijd, kon de Oranje-aanhang wel wat vermaak gebruiken. Gelukkig voor hen gaf Oranje daar ditmaal meer gehoor aan. Na twintig minuten kon er voor het eerst worden gejuicht toen Cody Gakpo voor de openingstreffer tekende. Het televisiegeluid maakte plaats voor knallende feestmuziek.

Veel vertrouwen
De 0-1-stand bleef staan tot de rust. Met het vertrouwen zat het toen wel goed bij de supporters van Oranje in De Vangrail. “Het wordt 6-0 voor Nederland! Xavi Simons scoort er drie”, zo zegt iemand enthousiast. Over wie er in de rust gewisseld moet worden, is een andere fan duidelijk. “Ik denk Memphis Depay. Hij heeft een paar kansen gehad en ze niet afgemaakt”, zo luidt het kritische oordeel.

Snacks
In de laatste tien minuten van de wedstrijd scoorde Oranje toch nog dat bevrijdende tweede doelpunt. Toen in de blessuretijd ook nog een derde goal viel, was het feest compleet. “Heerlijk, ik heb nog even wat snacks gehaald voor vanavond”, vertelt een van de supporters in De Vangrail terwijl hij een doos bitterballen en minipizza’s laat zien. Hij zag een leuke wedstrijd. “Veel kansen, dus ik heb genoten.”

Kwartfinale
Het afmaken van die vele kansen is wel een punt voor verbetering. Aanstaande zaterdag moet dat gebeuren, wanneer Oranje aantreedt in de kwartfinale van het EK tegen Turkije. Ook dan verwachten ze bij De Vangrail weer hoge oranjekoorts. “Het was vanavond een mooi feestje, maar ik denk dat zaterdag de hele boel ontploft!”

‘Oranje Boven’ is een rubriek in de talkshow De Sportzomer. De eerstvolgende aflevering is donderdag vanaf 18.00 uur te zien op Omroep P&M en Omroep Horst aan de Maas. De reportage met verslaggever Sandor Daniëls is ook online te bekijken.

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Domper voor ondernemers in Panningen: geen EK-finale met Nederland

Het had zo mooi kunnen zijn: de EK-finale met Nederland bekijken op de kermis in Panningen. De onder...

EK koorts stijgt: gaat Nederland naar de finale?

Gaat het vanavond opnieuw van links naar rechts in Duitsland voor Nederland op het EK? Engeland is d...

Duel Oranje zie je vanavond hier

Nederlanders zijn in de vroege morgen onderweg naar Dortmund. Vanavond speelt Oranje daar de halve f...

Terugkijken: De Sportzomer met Tom Daemen en Harrie Gommans

In een nieuwe uitzending van De Sportzomer blikken de gasten terug en vooruit op de wedstrijden van ...

EK-duel van Oranje niet op groot scherm te zien tijdens Kunstfestival Baarlo

De tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap zal vrijdag niet o...

Oranje Boven: Zo keken Panningen en Helden naar Polen - Nederland

Het Nederlands elftal kon zondag dan eindelijk aftrappen voor het EK. Bij de Zoes in Helden en de Ko...