Panningen, Netherlands

Oranje Boven: Zo keken Panningen en Helden naar Polen - Nederland

Het Nederlands elftal kon zondag dan eindelijk aftrappen voor het EK. Bij de Zoes in Helden en de Konkurrent in Panningen konden mensen op een groot scherm meekijken naar de wedstrijd. Wij gingen daar langs om de sfeer te proeven.
Jari Janssen | 17 juni 2024 19:03 | Aangepast op 17 juni 2024 19:03
Zoes
Bij de Zoes in Helden was er genoeg te doen. Zo was er een groot scherm om de wedstrijd te bekijken, lag er een springkussen en was er een barbecue. Aan de sfeer lag het zeker niet. Om drie uur stipt stond iedereen klaar om het Wilhelmus uit volle borst mee te zingen.

Vertrouwen
De supporters in Helden hadden ook vertrouwen in een overwinning voor Oranje. Toch bleek na zestien minuten niets minder waar. Adam Buksa opende namelijk de score voor Polen. Daardoor viel er stilte in het regenachtige Helden. Gelukkig bracht Cody Gakpo weer wat zonneschijn terug. Hij trok de score namelijk gelijk, tot groot genoegen van de Heldense fans. Met een 1-1 stand werd er gerust. De fans in Helden keken steeds bezorgder.

Konkurrent
De tweede helft bekeken we in de Konkurrent in Panningen. Daar was het iets drukker en de sfeer zat er goed in. Iedereen had er nog volop vertrouwen in dat er een doelpunt ging vallen. Althans tot de wissel van Joey Veerman en Georginio Wijnaldum. Zo leken de Panningse supporters niet erg gecharmeerd van de voetballer die in Saudi-Arabië speelt.

Late treffer
Langzaam maar zeker leek het geloof weg te ebben bij de fans in Panningen. Tot de 83e minuut viel. Wout Weghorst schoot de allesbeslissende 1-2 binnen en de Konkurrent ontplofte. Een gejuich dat zomaar nog te horen kon zijn in Helden klonk door de gangen. Het feest was er sowieso al compleet, omdat SV Panningen zichzelf net had gehandhaafd tegen RKSV Meterik.

Eindsignaal
Het laatste fluitsignaal klonk en wederom ontplofte de Konkurrent. Het was een gezellige sfeer die nog door zou klinken tot in de late uurtjes.

Nederland - Frankrijk
De volgende wedstrijd van het Nederlands elftal is vrijdag tegen Frankrijk. Ook dan zal Oranje Boven er weer te vinden zijn, al zal het deze keer in Horst zijn.

Lees ook

Domper voor ondernemers in Panningen: geen EK-finale met Nederland

Het had zo mooi kunnen zijn: de EK-finale met Nederland bekijken op de kermis in Panningen. De onder...

Duel Oranje zie je vanavond hier

Nederlanders zijn in de vroege morgen onderweg naar Dortmund. Vanavond speelt Oranje daar de halve f...

Oranje Boven: Zo bekeek Meijel de achtste finale van Nederland op het EK

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het EK voetbal overleefd, twee rustdagen zijn voorbij ...

EK-duel van Oranje niet op groot scherm te zien tijdens Kunstfestival Baarlo

De tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap zal vrijdag niet o...

Doneeractie voor Europese dromen DSG Expression uit Baarlo

Er is een doneeractie gestart voor de junioren van DSG Expression. Zij willen namelijk meedoen aan d...

Switch en De Zoes organiseren ‘Heldens Holland House’ tijdens EK

Het Nederlands elftal doet komende zomer mee aan het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Su...