De burgermoeder trad in 2010 aan als eerste burgemeester van de fusiegemeente. Vier gemeenten fuseerden tot Peel en Maas. Delissen introduceerde haar gemeente als "onze mooie gemeente" en "het goede leven in Peel en Maas". Met de beweging Cittaslow zette ze het bourgondische van de regio op de kaart.
Betrokken
De inwoners sloten haar al snel in het hart. "Warm, hartelijk en heel betrokken", zegt een van de winkelende mensen in het Panningse centrum. "Ze had altijd oog voor de medemens." Die oprechtheid en betrokkenheid kwam sterk naar voren rondom de coronacrisis, toen ze wekelijks de inwoners van Peel en Maas via Omroep P&M op de hoogte bracht van het nieuws. Ook was ze erg betrokken toen een Heldens gezin omkwam bij de ramp met de MH17.
Langstzittende burgemeester
Delissen is de langstzittende burgemeester van Limburg. Deze zomer ontving ze de 'wandelstok' voor deze titel van de toenmalige burgemeester van Maasgouw. Dat ze zo snel de wandelstok weer over moet geven, had niemand gedacht. Inwoners, maar ook raadsleden en collega's reageren dan ook verrast. Toch overheerst de bewondering en het respect. "Je moet het toch maar doen." In het hoofd van Delissen speelde het vertrek al een tijdje. Ze sprak er over met de gouverneur. Nu de gemeente in rustig vaarwater zit - het college is weer compleet en er staan geen verkiezingen op stapel - is het een goed moment om te stoppen, vindt de Maasbreese.
Verknocht
Niet alleen de inwoners hielden van de burgemeester, ook de burgermoeder zelf. "Ik ben verknocht aan Peel en Maas en wil in Maasbree blijven wonen", zo zei ze dinsdag op Omroep P&M. Delissen gaat dan ook niet voor een nieuwe burgemeesterspost, waarvoor ze moet verhuizen. "Misschien iets in het openbaar bestuur of iets anders. Ik ga kijken wat er op mijn pad komt."