Panningen, Netherlands

Vastelaovesmuziek in Kepèl: het a-Kepèlla Leedjesfestijn

Hoewel het vastelaovesseizoen nog moet beginnen, klinken de eerste vastelaovesnoten al luidkeels in Kepèl (Panningen). De elf deelnemers van het a-Kepèlla Leedjesfestijn, georganiseerd door carnavalsvereniging de Kuus oeht Kepèl, bereiden zich voor op de grote show.
De redactie | 25 oktober 2024 10:58 | Aangepast op 25 oktober 2024 10:58
Hoewel het vastelaovesseizoen nog moet beginnen, klinken de eerste vastelaovesnoten al luidkeels in Kepèl (Panningen). De elf deelnemers van het a-Kepèlla Leedjesfestijn, georganiseerd door carnavalsvereniging de Kuus oeht Kepèl, bereiden zich voor op de grote show op zaterdag 16 november in DOK6 Theater Panningen.  

Opleving
Sinds de Kuus oeht Kepèl in 2019 het a-Kepèlla Leedjesfestijn introduceerde, heeft de vastelaovesmuziek in het dorp een flinke opleving gekend. “Elk jaar zien we nieuwe groepen die uitgroeien tot vaste namen, soms zelfs nog daarbuiten in de regionale concoursen”, vertelt Lars van den Heuvel van de organisatie. “De mix van humor, sterke teksten en meezingers is een groot succes. Maar er is ook altijd ruimte voor flauwekul en parodie.”

De nieuwe vastelaovesliedjes die een week voor het evenement op het YouTube-kanaal van de organisatie worden gelanceerd, vormen het hoofdingrediënt. De twee presentatoren praten alles aan elkaar en er is volop interactie tussen jury en artiesten. De einduitslag wordt bekendgemaakt met ‘Eurovisie Songfestival-waardige’ spanning.

Het a-Kepèlla Leedjesfestijn is gratis toegankelijk voor iedereen die van vastelaovesmuziek houdt, ongeacht of je Kepèls bent of niet. 

Lees meer over:

A-Kepella|Leedjesfestijn|

Meest gelezen

Zwaargewonde na ongeval in Koningslust

De redactie | 20 okt 2024 15:56

Vrouw opgepakt voor winkeldiefstal

De redactie | 24 okt 2024 11:34

Lees ook

Kos Erger wint Panningse liedjesavond

Kos Erger heeft het a-Kepèlla Leedjesfestijn gewonnen. Dit is de liedjesavond van de Kuus Oeht Kepèl...

Kwante Diekzèk winnen a-Kepèlla Leedjesfestijn

De Kwante Diekzèk hebben met het nummer ‘As Vriende Ongerein’ het a-Kepèlla Leedjesfestijn van de ...