Panningen, Netherlands

Kom stage lopen bij Omroep P&M!

Bij Omroep P&M zijn we altijd op zoek naar stagiair(e)s om ons team te versterken. Droom je van een carrière in de mediawereld? Lees dan snel verder! We bieden stageplekken aan in de richtingen journalistiek, communicatie/productie en vormgeving (hbo en mbo-4).
De redactie | 21 augustus 2024 13:19 | Aangepast op 21 augustus 2024 13:19
Wat is Omroep P&M?
Omroep P&M is de lokale omroep van de Limburgse gemeenten Peel en Maas en Beesel. Ook werken we intensief samen met Omroep Horst aan de Maas en Omroep Venlo. We maken televisie, radio en voorzien onze website en app van lokaal nieuws. Daarnaast zijn we actief op Facebook, Instagram, TikTok, YouTube en X.

Als stagiair(e) krijg je bij Omroep P&M de kans om je op verschillende gebieden te ontwikkelen. Je bent volwaardig lid van een klein maar gezellig team en gaat meteen volop aan de slag. In principe draai je in alle facetten van de dagelijkse werkzaamheden mee, maar je richt je uiteraard vooral op jouw eigen studierichting. We hebben doorgaans plek voor twee of drie stagiair(e)s.

Journalistiek
Als journalist schrijf je nieuwsartikelen voor de website en gratis P&M-app. De focus ligt hierbij altijd op lokaal nieuws. Daarnaast ga je als verslaggever op pad om videoreportages te maken en interviews af te nemen. Je gaat vervolgens zelf je reportage monteren en voorzien van een voice-over. Verder maak je nieuwsbulletins en bereid je draaiboeken voor.

Communicatie en productie
De richtingen communicatie en productie zijn bij ons heel breed. Je houd de social media bij en je ondersteunt de redactie, bijvoorbeeld met het regelen van gasten en het voorbereiden van draaiboeken. Je gaat mee naar televisieproducties en nieuwsreportages, vooral om de camera’s te bedienen. Ook help je mee achter de schermen in de studio’s of de regieruimte.

Vormgeving
Jouw creativiteit is te zien door een groot deel van Noord-Limburg. Je maakt content voor onze social media en denkt mee over nieuwe ideëen. Logo’s voor nieuwe programma’s komen uit jouw koker en in onze kabelkrant verschijnt een advertentie die jij hebt ontworpen. Als je ook nog vette 3D-animaties kunt maken, kun je je al helemaal onderscheiden.

Wie zoeken wij?
Je bent enthousiast, leergierig, communicatief vaardig en je houdt van aanpakken. Je neemt zelf initiatief en bent niet bang om je mening te geven. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit en bent bereid om soms ook in de avond of in het weekend te werken. Een rijbewijs is een pré, maar geen must.

Solliciteren
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan nu! Stuur een e-mail naar hoofdredacteur Bart Nelissen (b.nelissen@omroeppenm.nl) met je cv en motivatie. Je hoort binnen vijf werkdagen of we je uitnodigen voor een kennismaking in onze studio.

Lees meer over:

Omroep P&M|Stage|

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Terugkijken: Gerry Scheres over haar schuttersleven in Neer

Gerry Scheres is al bijna vijftig jaar betrokken bij de Bussenschutten in Neer. Als Soetelaarster zo...

Terugkijken: Jack Beurskens over zijn schuttersleven in Baarlo

Jack Beurskens uit Baarlo ademt het schuttersleven. In de derde aflevering van het programma ‘Sjutte...

Hit Top 10 van juni 2024

In de Hit Top 10 hoor je de beste nieuwe muziek uit de regio. Deze podcast is een productie van Omro...

Eerste hulp bij… rouwverwerking

In aflevering 3 van het derde seizoen van de podcast ‘Eerste hulp bij…’ gaat het over rouwverwerking...

Eerste deel van documentaire over heemkundevereniging vrijdag te zien bij P&M

In samenwerking met Heemkundevereniging Helden zendt Omroep P&M een documentaire uit: ‘Kom dèr bej’....

Speciale uitzending ter nagedachtenis aan Ann Philipsen

Vanwege het overlijden van Ann Philipsen (74) zendt Omroep P&M dinsdagavond een ingelaste talkshow u...