Panningen, Netherlands

Raad beslist in oktober over komst Aldi naar Panningen

De schets van de plannen van Aldi Foto: Aldi
De Aldi wil terugkeren in Panningen. Dat was al langer bekend, maar nu is duidelijk wanneer de gemeenteraad de plannen gaat bespreken. In oktober zal de gemeenteraad van Peel en Maas besluiten of de Aldi op de hoek van de Raadhuisstraat en Patersstraat mag komen. Inmiddels is ook duidelijk hoe het pand eruit moet komen te zien.
De redactie | 13 september 2024 15:40 | Aangepast op 13 september 2024 15:40
De Aldi wil een ondergrondse parkeergarage, een laad- en losruimte en dertien woningen, bestaande uit appartementen en maisonnettes (appartementen met een verdieping), realiseren. Het wordt een winkel met stadse taferelen: parkeergarage en een rolband om naar de winkel te gaan. Voor de bouw moeten het pand van de Snuffelshop en enkele woningen worden gesloopt. Aldi heeft deze gebouwen al aangekocht.

Upgrade
"De hoek kan een upgrade gebruiken," vindt wethouder Rob Wanten. "De toevoeging van een extra supermarkt helpt bij het levendiger maken van het centrum." Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ontwikkelingen in het centrum van Panningen is er gekeken naar de parkeersituatie. Aldi wil een ondergrondse parkeergarage met zeventig plekken bouwen. Daarnaast komen er nog vijf extra parkeerplekken aan de Raadhuisstraat. Wethouder Wanten geeft aan dat er meer verkeer verwacht wordt, maar volgens een verkeersonderzoek zal dit geen problemen opleveren. Ook voor het laden en lossen worden geen problemen verwacht, omdat Aldi dit op eigen terrein zal doen.M

Overschot
Met de komst van de Aldi zou Panningen vier supermarkten hebben. Andere supermarkten in de gemeente hebben hun zorgen geuit over de komst van nog een supermarkt naar Panningen. Ze vrezen een overschot aan aanbod, mede door de uitbreidingen van bestaande supermarkten en het krimpende inwoneraantal. Aldi zelf ziet zich als een aanvulling op het bestaande supermarktaanbod.

"ALDI is altijd op zoek naar nieuwe locaties om haar filialennetwerk te optimaliseren. In Panningen zien wij uitbreidingmogelijkheden, zonder dat dit ten koste gaat van bestaande ALDI-filialen. We verwachten in 2026 open te gaan", laat een woordvoerder van de supermarkt weten.

Procedures
Eerder stemde de gemeenteraad van Peel en Maas al in met het gelijktijdig regelen van de bestemmingsplanprocedure en het omgevingsplan, waardoor Aldi sneller aan de slag kan. Voordat het zover is, moet de gemeenteraad in oktober eerst akkoord gaan met de plannen.
De schets van de plannen van Aldi Foto: Aldi

Lees meer over:

Panningen|Aldi|

Lees ook

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De brandweer is maandagmiddag uitgerukt voor een gaslucht op de Bernardstraat in Panningen.

Aantreden nieuwe bestuursleden wordt gevierd met feest in Panningen

Buurtvereniging De Kronkel in Panningen heeft vijf nieuwe bestuursleden gevonden. Daarom wordt er op...

College wil 13 miljoen vrijmaken voor nieuw schoolgebouw in Panningen

Het college van Peel en Maas wil 13 miljoen euro vrijmaken voor de bouw van een nieuw schoolgebouw i...

Kinderen noodopvang in Maasbree krijgen onderwijs in Pannings gemeenschapshuis

De kinderen die verblijven op de noodopvang voor asielzoekers in Maasbree krijgen vanaf oktober les ...

Leerlingen Groenling in Panningen na vijf jaar weer in één gebouw

Na jaren van tijdelijke oplossingen en verschillende locaties, zijn alle groepen van basisschool De ...

Waar kwam zaterdag de harde knal vandaan?

Het is nog onduidelijk waar zaterdagavond een enorme knal vandaan kwam.