Panningen, Netherlands

Zakelijke overwinning MVC’19 op Melderslo

Na twee oefenwedstrijden van MVC'19 tegen SSS’18 en Merselo en twee bekerwedstrijden tegen Baarlo en Liessel stond op zondag 22 september de 1e competitiewedstrijd in de 4e klasse F op het programma met als tegenstander het eveneens gedegradeerde Melderslo.
De redactie | 23 september 2024 09:48 | Aangepast op 23 september 2024 09:48
In het begin ging de wedstrijd op en neer en waren beiden elftallen aan elkaar gewaagd. Na 20 minuten nam MVC’19 het heft in handen en wist het voor rust tweemaal het net te vinden. Na rust werd de ruststand zakelijk over de streep getrokken en klonk na afloop voor de eerste keer dit seizoen het “Zigge zagge, zigge zagge MVC”.

Start
Het begin was nog voor Melderslo, waarbij een aanvaller helemaal vrij binnen kon koppen, maar waarbij de uitstekend keepende Rory Barendsen de bal gelukkig voorbij het Maasbreese doel zag gaan. De eerste echte goede aanval voor MVC’19 was meteen raak. Een prachtige voorzet van Luuk Peeters op centrale verdediger Dennis Bouten die met een mooie kopbal de doelman van Melderslo verschalkte. Joris Timmermans kreeg nog een kans om de scoren te verdubbelen en Melderslo bleef vooral gevaarlijk bij dode spelmomenten. Na iets meer dan een half uur kreeg eerst MVC’19 een kans via Rodey Berben en daarna was het tot twee keer toe Rory Barendsen die een doelpunt van Melderslo moest voorkomen door tijdig in te grijpen. Vijf minuten voor tijd had Joris Timmermans de 2-0 moeten binnenschieten, maar de paal voorkwam een doelpunt. Vlak voor de rust kreeg Melderslo een dot van een kans. De bal werd ternauwernood door de al verslagen keeper Rory Barendsen alsnog via een katachtige reactie net voor de lijn weggeslagen al waren de spelers van Melderslo het daar niet mee eens. Scheidsrechter van der Veen kon de situatie niet beoordelen en dus kwam MVC’19 met de schrik vrij. In de daaropvolgende aanval van MVC’19 werd goed doorzetten van Bart Houben en Lars Janssen beloond met een intikker van Rodey Berben. MVC’19 kon dus in plaats van een 1-1 op het scorebord met 0-2 de rust ingaan.

Tweede helft
In de tweede helft moest MVC’19 nog flink aan de bak om de eerste overwinning over de streep te trekken. Na een mooie voorzet van Giep Verstappen kreeg Joris Timmermans een grote kans, maar hij kreeg de bal niet voorbij de keeper van Melderslo. In het tweede kwart van de tweede helft kreeg MVC’19 nog twee behoorlijke kansen maar beide keren helaas zonder resultaat. Vlak voor tijd werd een mooie rush van invaller Thijmen Albers bijna beloond met een doelpunt. Melderslo kreeg nog een kans maar wederom stond Rory Barendsen op de juiste plek. Zoals trainer Roel Verberk na afloop verwoordde heeft MVC’19 een zakelijke overwinning behaald.

Volgende week zondag 29 september speelt MVC’19 een thuiswedstrijd tegen VV Kessel.

Lees meer over:

Maasbree|MVC'19|

Lees ook

MVC’19 verliest onnodig van VV Kessel

MVC’19 heeft zondag met 1-2 verloren van VV Kessel. Nadat invaller Daan Zeelen in de 50e minuut met ...

Hoe gaat het op de COA-opvanglocatie in Maasbree?

De noodopvanglocatie voor asielzoekers in Maasbree is sinds maart operationeel. De huisvestingsorgan...

Maasbreese beugelaars vanavond op NPO2

Beugelclub de Treffers staat op maandag 23 september in de schijnwerpers tijdens de uitzending van h...

Postkantoor opent bij GroenRijk in Maasbree

Inwoners van Maasbree hoeven binnenkort niet meer naar Blerick om pakketten in te leveren of op te h...

D'n Hab zet streep door liedjesavond vanwege aantal aanmeldingen

De liedjesavond van CV D'n Hab van dit jaar gaat niet door. Dat laat de carnavalsvereniging uit Maas...

Baarlo wint in poulefase van Maasbree

Het eerste team van VV Baarlo is de poulefase van de bekercompetitie goed begonnen met een overtuige...