Panningen, Netherlands

Veel vragen in raad over parkeerdruk centrum bij komst Aldi

Het lijkt erop dat de Aldi zich kan vestigen in Panningen. Een meerderheid van de partijen in de gemeenteraad sprak zich positief uit. Toch waren er tijdens de commissievergadering nog veel vragen over de parkeerdruk in het Panningse centrum.
De redactie | 2 oktober 2024 22:30 | Aangepast op 2 oktober 2024 22:30
De Aldi wil een ondergrondse parkeergarage, een laad- en losruimte en dertien woningen, bestaande uit appartementen en maisonnettes (appartementen met een verdieping), realiseren. Dit moet komen op de hoek van de Raadhuisstraat en Patersstraat  Voor de bouw moeten het pand van de Snuffelshop en enkele woningen worden gesloopt.

Verdeeld 
In de gemeenteraad werden de plannen woensdagavond besproken. Het CDA en Lokaal Peel en Maas zijn positief. De oppositiepartijen zijn kritisch. Zo hekelt Frits Berben (PvdA/GroenLinks) van het feit dat een stuk groen moet worden opgeofferd om parkeerplaatsen te realiseren.

Verkeer
De verkeersituatie op de Paterstraat en Raadhuisstraat is voor enkele partijen, net als enkele insprekers, een punt van zorg. Ze vragen zich af wat de komst van de Aldi doet met het aantal verkeersbewegingen en of het niet te druk wordt in het centrum. Lokaal Peel en Maas raadslid Tiny Valckx deed dan ook het voorstel om een link te leggen met de ontwikkelingen in het Panningse centrum. Wethouder Rob Wanten gaf aan dit een goed idee te vinden. Hij voegde toe dat volgens onderzoek blijkt dat met de komst van de supermarktketen de verkeerssituatie in het Panningse centrum niet zorgelijk wordt. Het centrum is hierop berekend.

Andere kernen
Berben van PvdA/GroenLInks stelde, net als D66, de vraag wat er in de toekomst gaat gebeuren met de andere filialen van de Aldi, zoals in Meijel en Baarlo. De partijen maken zich zorgen dat wanneer de Aldi zich in Panningen vestigt, dit nadelige gevolgen zou kunnen hebben voor de filialen in de andere dorpen. De supermarktketen zegt dat ook deze filialen open blijven.

Bezoek centrum
Verder waren er zorgen van met name de VVD over de tijd dat er consumenten boodschappen gaan doen. Voor de partij is het belangrijk dat er meegenomen wordt in de plannen dat consumenten naast een bezoek aan de Aldi ook andere winkels aan kunnen doen. VVD-fractievoorzitter Paul Sanders is bang dat de rolpoort dichtgaat en dat consumenten niet meer met hun auto het pand kunnen verlaten.


Lees meer over:

Panningen|Aldi|

Lees ook

Advocaat is tegen komst Aldi in Panningen: “In strijd met beleid”

Een advocaat vindt dat het college een eventuele komst van de Aldi in Panningen fout heeft beoordeel...

Groen licht voor nieuwe school in Panningen

De gemeenteraad is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met de komst van een nieuw schoolgebouw in de...

2WCF B.V. neemt bedrijfsactiviteiten over van Leenders.IT

ICT-dienstverlener Leenders.IT uit Panningen kondigt aan dat haar bedrijfsactiviteiten voor zakelijk...

Jo Reinders neemt afscheid van de actieve voetbalsport

Jo Reinders neemt afscheid van SV Panningen na indrukwekkende voetbalcarrière

Opnieuw muurschildering in Panningen door Sittardse kunstenaar

Kunstenaars Marcus Debie heeft opnieuw de openbare ruimte van Panningen opgefleurd met een werk. Na ...

Raad beslist in oktober over komst Aldi naar Panningen

De Aldi wil terugkeren in Panningen. Dat was al langer bekend, maar nu is duidelijk wanneer de gemee...