Panningen, Netherlands

PEC’20 doelpuntloos gelijk in bekerduel tegen SV Kronenberg

In het kader van de districtsbeker trad PEC’20 zondag aan tegen SV Kronenberg. Beide ploegen waren niet bij machte om echte bressen te slaan in de verdediging van de tegenstander en het aantal doelrijpe kansen was dan ook op één hand te tellen. De wedstrijd eindigde dan ook zoals die was begonnen: 0-0.
De redactie | 10 september 2024 12:39 | Aangepast op 10 september 2024 12:39
Weinig te genieten
Voor degenen die het niet weten: Kronenberg is een dorp in de gemeente Horst aan de Maas met zo’n 1100 inwoners, van wie er 14 ook daadwerkelijk tegen PEC’20 aantraden. Opvallend was dat de Kronenbergers allemaal groot en sterk waren en dat geldt nu eenmaal niet voor het eerste elftal van de fusievereniging uit Panningen en Egchel. Er scheen een lekker najaarszonnetje, dat de temperatuur deed oplopen tot een graad of 23. Prima voetbalweer dus. Verder viel er niet al te veel te genieten voor de toeschouwers op sportpark De Heesbergen in Kronenberg.

Over de wedstrijd zelf valt weinig te vertellen. PEC’20 is nog net iets gevaarlijker dan de oranje brigade van Kronenberg. Dit manifesteert zich in een op het oog gevaarlijk schot van Jordi Kirkels en een lage harde voorzet van rechtsachter Tom Wulms, die gevaarlijk voor het Kronenbergse doel eindigt. De eerste echte grote kans voor PEC doet zich voor in de 25e minuut als de bal via een Kronenbergse verdediger naar de doellijn caramboleert, maar de doelman kan ternauwernood redden.

Debuut
Over de tweede helft valt eigenlijk nog minder te vertellen. Enige consternatie ontstaat wanneer Bas Wilmer vrij voor de Kronenbergse doelman verschijnt. Zijn schot gaat over en bovendien heeft de assistent-scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Trainer Roy Schijven gaat wisselen en Rowan van de Dungen en Thijs Beerkens komen in het veld. En even later maakt jongeling Sam Schmidt zijn debuut in het vaandelteam van PEC’20.

Enkele minuten voor het einde viel Sam uit na een wilde charge van een Kronenbergse verdediger. Vermeldenswaard is nog de actie van Thijs Beerkens, zo’n 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Hij komt ook niet tot scoren vrij voor de doelman. Tekenend voor de wedstrijd is dat de eerste serieuze doelpoging van Kronenberg in de tweede helft pas na 30 minuten plaatsvindt.

Perspectief
Een gelijkspel is het logische resultaat van deze wedstrijd. In de bekercompetitie maken beide ploegen nog kans op een plek in de tweede ronde. PEC’20 treedt komende zondag aan tegen DEV Arcen en bij winst komen zij op 4 punten. Kronenberg speelt tegen BEVO en kan bij winst ook nog door, afhankelijk van de uitslag DEV – PEC’20.

Meest gelezen

Groen licht voor tiny houses in Egchel

De redactie | 16 sep 2024 18:10

Ongebruikte bushalte in Maasbree verwijderd

Youri Buis | 18 sep 2024 16:34

Lees ook

Baarlo wint in poulefase van Maasbree

Het eerste team van VV Baarlo is de poulefase van de bekercompetitie goed begonnen met een overtuige...

PEC’20 verliest van buur BEVO

Eigenlijk was het gewoon te warm om te voetballen, maar de bekerderby PEC’20 – BEVO was nu eenmaal v...

PEC’20 begonnen aan voorbereiding op eerste seizoen als fusieclub

Een nieuw tijdperk is van start gegaan op Sportpark Panningen-Noord. PEC’20 is er aan de voorbereidi...

Districtsbeker: clubs uit Peel en Maas en Beesel kennen hun tegenstanders

De voetbalclubs uit de gemeenten Peel en Maas en Beesel weten tegen wie ze het gaan opnemen in het t...

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...