Panningen, Netherlands

Nieuw terrein voor menvereniging Peel en Maas

Menvereniging Peel en Maas beleeft dit weekend twee mijlpalen. De vereniging opent officieel haar nieuwe terrein in Panningen, gelegen bij Hippisch Centrum de Vosberg, en organiseert tegelijkertijd de eerste selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap 2025.
De redactie | 7 augustus 2024 09:09 | Aangepast op 7 augustus 2024 09:09
Het terrein, dat speciaal is aangelegd voor marathonwedstrijden, beschikt over zeven natuurlijke hindernissen.
Menvereniging Peel en Maas is ontstaan uit de fusie van twee verenigingen: Noord Limburgse Aanspanning en Recreatiemenners Ysselsteyn e.o. Na 36 jaar werd het steeds moeilijker om de terreinen in Ysselsteyn te gebruiken voor de mensport. Daarom besloot het bestuur, in overleg met de leden, te verhuizen naar Panningen en daar een nieuw terrein te creëren. Dit terrein ligt direct naast manege De Cavaliers.

Marathonterrein
De officiële opening vindt plaats op zaterdagavond om 17.30 uur. Panningen heeft hiermee het eerste marathonterrein in Limburg dat geschikt is voor landelijke ruiters.

Dressuurwedstrijden
Het programma voor het weekend begint vrijdag met de aankomst van paarden en pony’s. Zaterdag starten vanaf 9.00 uur de dressuurwedstrijden op het grasterrein, verdeeld over twee ringen, voor de klassen licht, midden en zwaar. Tegelijkertijd beginnen de vaardigheidswedstrijden op de zandpiste met een eb- en vloedbodem. Zondag gaat om 8.30 uur de eerste combinatie van start in de marathon.

Lees meer over:

Menvereniging|

Meest gelezen

Groen licht voor tiny houses in Egchel

De redactie | 16 sep 2024 18:10

Ongebruikte bushalte in Maasbree verwijderd

Youri Buis | 18 sep 2024 16:34

Lees ook

Menvereniging opent nieuw terrein

Met een tweedaags evenement werd zaterdag het nieuwe terrein van Menvereniging Peel en Maas, aan de ...