Panningen, Netherlands

Heatwinst voor H31 Team Grashoek in Posterholt

Het H31 Team Grashoek kwam dit weekend tweemaal in actie. In Posterholt en in Venray mocht de raceteam met de stockcar weer naar buiten komen. In Posterholt werd er zelfs een heat gewonnen.
Jari Janssen | 22 mei 2024 11:12 | Aangepast op 22 mei 2024 11:12
Stroeve start
Zondag werden er vier heats verreden in Posterholt. Aan de start stonden achttien stockcars die het tegen elkaar op gingen nemen. De baan was in het begin nog nat, waardoor het raceteam uit Grashoek koos voor een afstelling die zou letten op deze omstandigheden. De baan droogde echter snel op en dat bleek in het nadeel van H31. De snelheid ontbrak uiteindelijk en even later raakte het team met andere concurrenten de muur. De eerste heat werd daarom afgesloten met een zestiende plaats.

Nieuwe kansen
“Helaas verkeerd gegokt, volgende heat nieuwe kansen”, laat het team via Facebook weten. En die kansen waren er zeker. Een andere afstelling zorgde voor een veel snellere auto. In de tweede heat werd daarmee zelfs gewonnen. Vervolgens werd er in de derde heat een zesde plek behaald. In de finale werd het team uiteindelijk vijfde in Posterholt.

Venray
Na een sterke prestatie in Posterholt kon het team zich klaarmaken voor de MOTUL-racedag in Venray. Ditmaal bestond het deelnemersveld uit 26 stockcars. In de training zag het tempo er sterk uit op de nog deels natte baan. 

Jumpstart
Helaas bleek niets minder waar. De snelheid die het team in de training had, kon in de races niet gevonden worden. In de eerste heat werd het team namelijk achttiende, waarna een negende plek volgde in de tweede heat. In die heat vond er een jumpstart plaats, waardoor het team nog twee plekken zakte.

Niet vasthouden
Ook heat drie en de finaleheat waren niet beter. Ze werden afgesloten met een dertiende en vijftiende plaats. Het momentum vanuit Posterholt kon niet meegenomen worden naar Venray.

Het H31 Team Grashoek kan zich nu weer gaan opmaken voor 1 en 2 juni. Dan is het volgende stockcarweekend in Posterholt.

Lees meer over:

H31 Team Grashoek|Racen|

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Stan Coenen staat aan begin van herstel na raceongeluk

Racecoureur Stan Coenen uit Baarlo staat aan de start van zijn herstel na zijn eenzijdig ongeluk op ...

Team Grashoek tweede in stockcar-finale Posterholt

Het team uit Grashoek dat afgelopen weekend meedeed aan de Stockcar Formule 2 in Posterholt, is op d...

Succesvol raceweekend voor Nigel Stegmeijer in Lelystad

Nigel Stegmeijer uit Baarlo heeft een succesvol raceweekend gehad op de NOV Autospeedway in Lelystad...