Panningen, Netherlands

Bevo Hc wil ‘volle bak’ gaan in Supercup-duel: “Zien het als bekerfinale”

Mark van den Beucken.
Bevo Hc kan zaterdag kan de eerste prijs van het nieuwe seizoen pakken. Dan moet er wel worden afgerekend met landskampioen Aalsmeer. Het duel om de Supercup wordt een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen, die Aalsmeer overtuigend won.
Youri Buis | 30 augustus 2024 17:10 | Aangepast op 30 augustus 2024 17:10
Kansloos onderuit
In die bekerfinale was Bevo kansloos en verloor het met 24-32. Omdat Aalsmeer ook landskampioen werd, ging het tweede ticket voor deelname aan de Supercup naar de verliezend bekerfinalist. “Dat geeft in de voorbereiding toch wel een doel en dat is fijn. We hebben er weer zin in”, zegt Bevo-coach Hans van Dijk optimistisch.

Ups en downs
De voorbereiding van de Panningse club was er een met ups en downs, stelt Van Dijk. Er zijn veranderingen in de selectie – sterspelers Dario Polman, Kobe Serras en Arjan Versteijnen zijn vertrokken – en een aantal spelers zijn geblesseerd. Niet heel zorgwekkend, wel vervelend, vindt de geboren Aalsmeerder. “Dat hoort erbij in een heel seizoen, maar het liefst niet als je een finale speelt.”

Bevo koos bewust voor Duitse oefentegenstanders in het voorseizoen, met wisselend succes. “Die hebben veel fysiek en veel weerstand. Als je dan iets minder bent, wordt dat ook meteen keihard afgestraft”, aldus Van Dijk. “Daar leren we van. We hebben nog steeds een hele jonge ploeg, dus de versterkingen zijn zeer welkom.”

Terugkeer
Een van die versterkingen is doelman Mark van den Beucken, die na zeven jaar terugkeert op het oude nest. De laatste drie jaar speelde hij in Noorwegen. “Op een gegeven moment weeg je toch wat dingetjes af. Natuurlijk spelen familie, vrienden en het thuisfront ook mee. Dat heeft uiteindelijk mede de doorslag gegeven om terug te komen”, legt de 27-jarige sluitpost uit.

Hoewel sporthal De Heuf voor Van den Beucken bekend terrein is, merkt hij dat lang niet alles meer hetzelfde is. “De meeste spelers waarmee ik zeven jaar geleden heb samengespeeld, zijn er ondertussen niet meer. Maar ik zie nu ook jongens die ik toentertijd training heb gegeven en die zijn nu doorgegroeid naar de eerste selectie.”

‘Alles is perfect’
Ook de Duitse opbouwer Julian Mumme is nieuw in de selectie van Bevo. Hij was de afgelopen jaren al meerdere keren in beeld. “Ik ben heel blij. Ik word goed in de ploeg opgenomen door het team en de trainer, de mensen zijn heel aardig. Ik kan tot nu toe niets negatiefs zeggen. Alles is perfect voor mij”, lacht de aanwinst, die nog moet wennen aan de speelstijl. “Het is een andere manier van handballen zoals we dat in Duitsland kennen. Het wordt een spannende strijd.”

Volle bak
Voordat de competities losbarsten, strijden Bevo en Aalsmeer zaterdag eerst om de Supercup in Houten. Van Dijk kijkt er met vertrouwen naar uit. “We gaan er volle bak voor, dit zien we als een bekerfinale.” De wedstrijd in The Dome begint zaterdag om 15.00 uur.

Lees meer over:

Bevo Hc|Aalsmeer|Supercup|

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Grote nederlaag voor Bevo Hc

Bevo Hc heeft zaterdagavond een nederlaag geleden tegen Bocholt in de Super Handball League. De Limb...

Overtuigend Bevo Hc wint van Lions bij start Super Handball League

Bevo Hc heeft een goede start gemaakt aan de Super Handball League. Provinciegenoot Lions werd in Pa...

Bevo Hc begint Super Handball League met derby

Bevo Hc speelt zaterdagavond zijn eerste wedstrijd in de Super Handball League, de competitie die to...

Samenvatting en reacties: geen supercup voor handballers Bevo

Door de nederlaag van Bevo Hc in de wedstrijd om de supercup, gaat de eerste prijs van het nieuwe se...

Bevo verliest strijd om supercup in spannend duel, Aalsmeer opnieuw te sterk

Het is Bevo Hc niet gelukt om de supercup te winnen. Het duel met landskampioen Aalsmeer, dat werd g...

Mark van den Beucken keert terug in doel bij Bevo

Doelman Mark van den Beucken keert terug bij Bevo Hc. De 27-jarige Beringenaar speelde de afgelopen ...