Panningen, Netherlands

Natuurwerkdag 2024 in Limburg

Veertig Limburgse natuurverenigingen en organisaties nodigen iedereen uit om tijdens Natuurwerkdag, op vrijdag 1 t/m zondag 3 november, een handje mee te helpen bij het onderhoud van de natuur. Onder het motto “Samen voor natuur dichtbij huis” wordt er in elke Limburgse gemeente een activiteit georganiseerd waarbij men alleen, met vrienden of met je kinderen mee kan helpen het landschap mooi te maken.
Gijs Vermolen | 25 oktober 2024 09:52 | Aangepast op 25 oktober 2024 09:52
Positieve impact
‘’De natuurwerkdag is een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen met anderen iets te doen voor de natuur bij jou in de buurt. Alleen samen vergroten we onze positieve impact en krijgen we natuurklussen gedaan’’, meldt Het Limburgs Landschap, aanjager van Natuurwerkdag in Limburg.

Recordaantal
Dit jaar wordt er in het eerste weekend van november op een recordaantal van veertig plekken in Limburg gewerkt aan een mooier Limburg. Op zaterdag kan men terecht bij Jeugd en Natuur in Maasbree waar gedeputeerde Leon Faassen die dag de Natuurwerkdag opent. Deze vrijwilligersclub organiseert al sinds 1976 natuuractiviteiten voor scouting en jongeren en probeert zo jongeren te enthousiasmeren voor werk in de natuur.

Zelf een steentje bijdragen?
Op elke Natuurwerkdagplek is het werk anders, er wordt geknot, gesnoeid, gemaaid en gebaggerd. Er wordt voor dassen, vlinders, orchideeën en hagedissen gewerkt. Er wordt bij kleine poelen op lieflijke plekken gewerkt en wordt op prachtige uitzichten op heidevelden gewerkt. Sommige werkzaamheden vergen kracht, maar de meeste kunnen met een slimme aanpak en enige volharding uitgevoerd worden. Tenslotte, op bijna alle locaties kan door jong én oud gewerkt worden. Kijk voor meer informatie en de locaties op: www.natuurwerkdag.nl.

Lees meer over:

Natuurwerkdag|

Meest gelezen

Zwaargewonde na ongeval in Koningslust

De redactie | 20 okt 2024 15:56

Vrouw opgepakt voor winkeldiefstal

De redactie | 24 okt 2024 11:34