Panningen, Netherlands

Mogelijk bende actief rondom babbeltrucs

De politie sluit niet uit dat er een bende actief is die babbeltrucs uitvoert. Deze week vonden er drie babbeltrucs in de regio plaats.
De redactie | 1 september 2023 14:42 | Aangepast op 1 september 2023 14:42
Oplichters bellen inwoners op om vervolgens bij mensen thuis te komen en spullen buit te maken of geld te stelen.

Baarlo
Dinsdagmiddag sloegen twee vrouwen toe met een babbeltruc in Venlo en Baarlo. De politie heeft bevestigt dat dit dezelfde vrouwen waren. Later op de week werd een bejaarde vrouw in Venray beroofd. Uiteindelijk heeft het slachtoffer de vrouwen uit haar woning weten te krijgen.

Dezelfde daders
Of deze daders dezelfde zijn als in Baarlo, kan de politie nog niet zeggen. Eind juli werd ook een bejaarde vrouw slachtoffer van een listige babbeltruc in Venray en in Panningen werd vorige week ook een oudere man het slachtoffer van een babbeltruc.

Waarschuwing
De politie sluit niet uit dat er een babbeltrucbende actief is. "Het is niet ondenkbaar", zegt de woordvoerder tegen 1Limburg. Maar er kan nog niets met zekerheid gezegd worden. In ieder geval waarschuwt de politie: "Kijk goed wie er bij je voor de deur staat, wees alert bij verhalen die mensen ophangen en laat sowieso niemand binnen." Volgens de politie gebeurt het vaker bij oudere mensen. "Er komen dan twee daders aan de deur. Eentje leidt de persoon af, de ander steelt. Daardoor hebben mensen vaak niet in de gaten wat er zich afspeelt."

Signalement
De twee vrouwen die dinsdag bij de bejaarde vrouw hebben toegeslagen, zijn weggelopen in de richting van de Merseloweg en vermoedelijk ingestapt in een zwarte auto. De vrouwen zijn 20 tot 30 jaar oud en zijn zo’n 1.60 tot 1.70 meter lang. Beide hebben ze een licht getinte huidskleur en donker lang haar. Ze spraken Duits of Engels met het slachtoffer. De politie is op zoek naar getuigen.

Lees meer over:

Bende|Babbeltrucs|

Meest gelezen

Groen licht voor tiny houses in Egchel

De redactie | 16 sep 2024 18:10

Ongebruikte bushalte in Maasbree verwijderd

Youri Buis | 18 sep 2024 16:34

Lees ook

Gemeente Peel en Maas waarschuwt voor babbeltrucs

Het gebeurt steeds vaker dat mensen slachtoffer worden van een babbeltruc. Vandaar geeft de gemeente...