Panningen, Netherlands

Gemeente gaat subsidie van kindermiddag Beesel niet terugvorderen

Kinderen zijn aan het spelen tijdens de kindermiddag van vorig jaar. foto: Kindermiddag Beesel
De gemeente Beesel heeft besloten om de subsidie van de kindermiddag tijdens de kermis niet terug te vorderen. Daar was aanvankelijk wel sprake van omdat de organisatie volgens de gemeente te weinig had voldaan aan de subsidievoorwaarden.
Youri Buis | 5 juni 2024 13:38 | Aangepast op 5 juni 2024 13:38
Op laten bloeien
Twee jaar geleden ontstond het idee om de relatief rustige kermiszondag in Beesel op te laten bloeien met een kindermiddag. Het moest een gezellig uitje worden voor de hele familie. Om het voor iedereen toegankelijk te houden en om de kermisexploitanten mee te laten profiteren, zou het evenement de eerste drie jaar helemaal gratis zijn. De eerste editie in 2022 en die van vorig jaar waren een succes.

Subsidie terugbetalen
Om de verschillende activiteiten en middelen te bekostigen, verstrekte de gemeente Beesel een subsidie aan de kindermiddag. Enkele maanden na de editie van vorig jaar werd de organisatie onaangenaam verrast met de mededeling dat de subsidie moest worden terugbetaald. “Terwijl zaken als de begroting en offertes op voorhand zijn goedgekeurd en de subsidie reeds verstrekt was”, schreef de organisatie vorige week in een bericht op Facebook, waarin de gemeente kritisch werd benaderd.

Waardering
De organisatie van de kindermiddag tekende bij de gemeente bezwaar aan tegen het besluit, maar het geduld werd behoorlijk op de proef gesteld. Vorige week dinsdag, twee dagen voor het facebookbericht van de organisatie, besloot de gemeente terug te komen op haar eerdere beslissing. “Dit vooral om onze waardering voor het initiatief te laten blijken”, zo laat de gemeente weten na navraag door Omroep P&M.

Gesprek
Dit werd echter niet direct meegedeeld aan de organisatoren van de kindermiddag. Daardoor waren zij op het moment dat het facebookbericht werd geplaatst, niet op de hoogte van het besluit van de gemeente. De gemeente zegt dat wethouder Linda van den Beucken inmiddels contact heeft gehad met de organisatie. “Dat was een goed gesprek waarin duidelijk is gemaakt dat we geen subsidie terugvorderen. Ook werd er afgesproken dat er binnenkort nog een keer om tafel wordt gegaan om het een en ander rustig met elkaar te bespreken.”

Lees ook

Ook op privéterrein geldt voortaan muilkorfplicht voor gevaarlijke hond

De gemeente Peel en Maas heeft wijzigingen doorgevoerd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV)...

Een derde van inwoners Peel en Maas geeft geen toestemming voor orgaandonatie

Dertig procent van de volwassenen in de gemeente Peel en Maas geeft geen toestemming voor orgaandona...

Vakantiepark De Berckt dicht: “Zaken naar voren gekomen die aanleiding gaven”

De Berckt in Baarlo beschikt niet langer over een exploitatievergunning. De gemeente heeft besloten ...

Gemeente krijgt gelijk: Meijelse kaseigenaar moet dwangsom betalen

Het college van de gemeente Peel en Maas heeft terecht een dwangsom opgelegd aan een kaseigenaar, di...

Politie waarschuwt voor babbeltrucs en nepagenten

De politie krijgt steeds meer meldingen binnen van babbeltrucs. Om deze oplichtingstactiek toe te pa...

G-team ontvangt €8.500 subsidie van de Zwaluwen Jeugd Actie

Het G-team van RKMSV heeft €8.500 in ontvangst genomen uit handen van Ad van den Burgh van de Zwaluw...