Panningen, Netherlands

Geen Spelen voor Sabrina Stultiens: “Daar wil je bij zijn”

Sabrina Stultiens.
De Tour de France zit erop en de Olympische Spelen zijn inmiddels begonnen. Wielrenster Sabrina Stultiens uit Meijel is daar niet bij, maar woensdag won ze wel nog de Acht van Chaam. In de talkshow ‘Zomer in het Zuiden’ analyseert ze haar prestatie en blikt ze vooruit op de Olympische wedstrijden van Team NL.
Youri Buis | 26 juli 2024 16:29 | Aangepast op 26 juli 2024 16:29
Een kopgroep van drie rensters sprintte ze eruit op weg naar de overwinning. De winst van de Acht van Chaam volgde twee weken na het winnen van de Omloop der Zevenheuvelen. Kortom: Stultiens kan terugkijken op een succesvolle julimaand.

Acht van Chaam
In Chaam reed ze halverwege de wedstrijd weg met twee andere rensters, Lonneke Uneken en Manon Bakker. In de laatste kilometer viel ze aan. “Eén renster reageerde op mij, ging over mij heen en ze trok door. Toen was het dus een sprint met z’n tweeën en die won ik uiteindelijk”, zo analyseert Stultiens haar overwinning. Zelf houdt ze haar zeges niet bij, vertelt ze. “Maar mijn oma wel!”

Samen genieten
Als Stultiens wordt gevraagd op welke prestatie ze het meest trots is, noemt ze niet haar meest recente zege. “Ik denk de wereldtitel ploegentijdrit in 2017. Dat doe je samen en dat vond ik wel een hele mooie overwinning. Dat we daar het hele seizoen naartoe hebben getraind en geleefd, dat je samen kan genieten van wat je hebt behaald”, vertelt de Meijelse wielrenster. Het enige smetje: zij en haar teamgenoten kregen geen regenboogtrui. Een jaar later werd een teamzege voor het eerst wél beloond met een regenboogtrui en dus bleef het voor Stultiens bij alleen een gouden plak.

Hersenschudding
De andere kant van de wielrensport kent Stultiens ook maar al te goed. Ze kan meepraten over de gevaren van het wielrennen. Een slepende knieblessure hield haar lange tijd aan de kant en in 2018 liep ze een hersenschudding op na een val. “Ik heb toen zeker wel eens gedacht: waar doe ik dit allemaal voor? De prioriteit was om weer een normaal leven te leiden, want ik kon bijna geen prikkels meer verdragen. Op een gegeven moment herstel je en dan voel je toch weer die liefde en passie voor het fietsen. Dat blijft toch een beetje in je zitten.”

Olympische Spelen
Daar waar Stultiens in 2022 nog meedeed aan de Tour de France Femmes, was ze de afgelopen weken toeschouwer. Dat zal tijdens de Spelen niet anders zijn en dat knaagt toch wel een beetje. “Er zijn natuurlijk nog super veel andere mooie wedstrijden, maar de Olympische Spelen zijn dé wedstrijden waar je bij wil zijn.” Ze heeft vertrouwen in de Nederlandse wielrenners die wel naar Parijs zijn afgereisd. “Wie er gaat winnen? Lorena Wiebes.”

Drukke zomer
Overigens is er van rustig uitrusten geen sprake voor Stultiens. Zondag vertrekt ze naar Frankrijk voor Kreiz Breizh en later staat nog Tour de l'Ardèche op het programma. Met tussendoor nog een aantal criteriums heeft Stultiens een drukke zomer voor de boeg.

De uitzending van ‘Zomer in het Zuiden’ met Sabrina Stultiens is vrijdagavond vanaf 18.00 uur te zien op Omroep P&M en Omroep Horst aan de Maas. Ook Oranje-supporter Miep van Rens, ook wel bekend als The Queen of Cheese, schuift aan bij presentator Pascal Meyer. Verder is Hans Stockx te gast. Hij geeft golfles op Landgoed Eykenduyn in Helden, waar vandaan de aflevering wordt uitgezonden.

Lees ook

Olympische tafel bij 'Zomer in het Zuiden'

In een nieuwe aflevering van ‘Zomer in het Zuiden’ staan de Olympische Spelen centraal. Te gast bij ...

Kesselse ruiter noemt val op Spelen ergste wat hem kon overkomen

Het is de Kesselse Henrik von Eckermann niet gelukt om geschiedenis te schrijven op de Olympische Sp...

Nico Verstraten over sporten op hoge leeftijd: “Slim trainen is belangrijk”

Dat je op hoge leeftijd nog steeds op een hoog niveau kunt sporten, weet Nico Verstraten uit Konings...

Baarlose terras is het visitekaartje voor heel Nederland

Jeroen Elderhorst straalt nog altijd van oor tot oor na het winnen van de prijs voor beste terras va...

Neptunus bouwt TeamNL Huis in Parijs

Neptunus uit Kessel heeft voor de Olympische Spelen in Parijs het TeamNL Huis gebouwd. In het demont...

Vanavond in "Zomer in het Zuiden"

In een nieuwe aflevering van "Zomer in het Zuiden" zijn vrijdag Miek van Rens, Sabrina Stultiens en ...