Panningen, Netherlands

Eyecatcher ‘The Beast’ populaire attractie op Meijelse kermis

'The Beast' op de kermis in Meijel.
De kermis in Meijel is dit jaar goed gevuld met spellen en attracties, maar één attractie springt uit het oog: The Beast. Dat deze in Meijel te vinden is, mag gerust uniek worden genoemd.
Youri Buis | 3 september 2024 18:08 | Aangepast op 3 september 2024 18:08
Deens pretpark
“Een Nederlandse firma produceerde hem, maar een aantal jaren geleden was die opeens verdwenen van de Nederlandse kermissen. Niet meer in trek”, legt kermismeester Rob Meijers uit. De attractie belandde in een pretpark in Denemarken. Een exploitant durfde het aan om The Beast weer terug te halen naar Nederland. “Hij draait er heel succesvol mee en ik ben blij dat ik hem hier heb. Hij doet dit jaar alle grote kermissen aan, maar hij staat toch maar mooi in Meijel”, zegt Meijers trots.

Snel beklonken
Een goed netwerk onderhouden betekende voor de Meijelse kermismeester de sleutel tot de attractie. De exploitant van The Beast kent hij al jaren en in het verleden werkten de twee al eens samen. “We weten wat we aan elkaar hebben en we komen onze afspraken na. We hadden contact toen hij een vrij weekend was en toen was het snel beklonken. Nu staat die hier en wordt die erg goed ontvangen door het publiek.”

Uit de kunst
Met zijn felle paarse en groene kleuren is The Beast een opvallende verschijning op het Alexanderplein. De rook, lichteffecten en vlammen maken de belevenis extra intens, vooral als het donker is. “Die zijn echt uit de kunst. Als je dat ding ’s avonds ziet draaien… het is gewoon een plaatje. En de jeugd vindt het hartstikke tof”, aldus een enthousiaste kermismeester.

Start op vrijdag
Dinsdag is de laatste dag van de Meijelse kermis. Meijers is tevreden over deze editie, met name over de start van de kermis op vrijdag. Dat was dit jaar voor het eerst. “Dat viel in de smaak. Voor mij is het genieten en wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar”, aldus de kermismeester, die ook positieve geluiden opvangt van exploitanten. “Maar als de kermis is afgelopen, maak ik even een ronde en dan weet ik het eigenlijk zeker.”

Liefhebbers van The Beast kunnen hun hart ophalen: volgend jaar komt de attractie naar Panningen.

Lees meer over:

Kermis Meijel|Attractie|

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Groep 8 van SBO de Fontein ontwerpt attractie voor Toverland

Leerlingen van groep 8 van basisschool De Fontein in Panningen hebben een attractie voor Toverland o...

Attractie kermis Egchel kan bocht niet nemen en rijdt naar huis

Er komt geen autoscooter op de Egchelse kermis. De vrachtauto met oplegger kan de bocht niet maken o...