Panningen, Netherlands

VV Helden sluit kampioensjaar af met overwinning in Kronenberg

VV Helden heeft haar kampioensjaar zondag met een overwinning afgesloten op SV Kronenberg. Op Sportpark De Heesbergen werd met 2-3 gewonnen.
Jari Janssen | 27 mei 2024 16:32 | Aangepast op 27 mei 2024 16:32
Verschillende belangen
Voor VV Helden stond er niets meer op het spel, want de ploeg was immers al kampioen. SV Kronenberg had wel belang bij de wedstrijd. Bij een gelijkspel was de club uit buurgemeente Horst aan de Maas zeker van nog een jaar voetballen in de vierde klasse. 

Sterk Kronenberg
Daarom begon SV Kronenberg sterk aan de wedstrijd. Ze namen het initiatief en probeerden kansen te creëren, maar dat lukte nog niet. Het begin was zeker niet goed voor Helden. Zo viel na 30 minuten voetballen Mees Philipsen geblesseerd uit met een liesblessure. Tren Giesen was zijn vervanger. Een minuut later kreeg Kronenberg een corner en nadat deze op de lat werd gekopt, kreeg VV Helden de bal niet weg. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Ommekeer
Het zorgde ervoor dat VV Helden wakker geschud werd. Ze gingen direct op zoek naar de gelijkmaker. Dat had effect, want er moest door Kronenberg aan de noodrem getrokken worden. Er werd namelijk een penalty veroorzaakt. Rob van der Sterren wist daar wel raad mee en scoorde de 1-1. Helden bleef alleen niet scherp, want ondanks dat deze goal vlak voor rust viel, wist SV Kronenberg nog een keer te scoren. Een schot in de verre hoek tekende de 2-1 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

Verschil
De tweede helft was volledig voor de blauw-witten. Ze waren veruit de sterkere ploeg en Kronenberg kwam nauwelijks van de eigen helft af. Dat was te merken want na een tijdje wist een voorzet van Mike van Lier aanvaller Sef Arts te vinden. Met een snoekduik kopte de laatstgenoemde de 2-2 binnen en was het weer gelijk in Kronenberg.

Aandringen
SV Kronenberg vond het wel welletjes. Met één punt waren ze immers verzekerd van lijfsbehoud. Toch bleef Helden aandringen. Weslie Knapen zette namelijk door op een verdediger en blokkeerde de bal die hij naar voren wilde schieten. De bal ging richting het doel, maar de keeper kon hem nog net tegen de lat aan tikken. Maar Sef Arts lette op bij de rebound en kon de 2-3 binnenschieten voor VV Helden. 

Publiekswissel
In de laatste minuten vond er nog een publiekswissel plaats. Keeper Lars Joosten maakte plaats voor Nick Bouten. Bouten stopt met voetballen. SV Kronenberg heeft uiteindelijk mazzel. Zo speelden zowel SV Grashoek als SV Ysselsteyn gelijk. Met die uitslagen is SV Kronenberg verzekerd van nog een jaar voetbal in de vierde klasse. Degradatie is dus voorkomen.

Geslaagd seizoen
VV Helden kan na deze overwinning terugkijken op een geslaagd seizoen. Het kampioenschap is behaald en met zestien overwinningen, vier gelijke spelen en maar twee nederlagen kan de ploeg meer dan tevreden zijn. VV Helden is volgend seizoen terug te zien in de derde klasse.

Lees meer over:

VV Helden|Amateurvoetbal|Voetbal|

Lees ook

Baarlo wint in poulefase van Maasbree

Het eerste team van VV Baarlo is de poulefase van de bekercompetitie goed begonnen met een overtuige...

PEC’20 verliest van buur BEVO

Eigenlijk was het gewoon te warm om te voetballen, maar de bekerderby PEC’20 – BEVO was nu eenmaal v...

PEC’20 begonnen aan voorbereiding op eerste seizoen als fusieclub

Een nieuw tijdperk is van start gegaan op Sportpark Panningen-Noord. PEC’20 is er aan de voorbereidi...

Districtsbeker: clubs uit Peel en Maas en Beesel kennen hun tegenstanders

De voetbalclubs uit de gemeenten Peel en Maas en Beesel weten tegen wie ze het gaan opnemen in het t...

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...