Panningen, Netherlands

Vurig begin voor KVW Helden

Een vlammende start voor Kindervakantiewerk in Helden. De vierdaagse week vol activiteiten werd afgetrapt met een vuurspuwact. Ruim 280 kinderen doen dit jaar mee.
De redactie | 6 augustus 2024 16:16 | Aangepast op 6 augustus 2024 16:16
Om 9.00 uur vanochtend werd met het thema van de week afgetrapt bij de blokhut van Jong Nederland. "De kinderen maken deze week een reis door de tijd. Met een teletijdmachine zullen ze in allerlei tijdsvakken terechtkomen," vertelt Jill Muijres, hoofdleiding van KVW Helden. Wouter Bruins, ook actief in de hoofdleiding, geeft uitleg over het programma. "Het wordt een mooie editie. We hebben veel nieuwe onderdelen. Het gaat weer helemaal geweldig worden."

Pinkcrew
Karin Deckers zit bij de 'Pinkcrew' die zorgt voor de opening en sluiting en tevens de verhaallijn heeft bedacht. "Ik doe dit nu al een heel aantal jaren. Elk jaar is een feestje. Ik krijg hier zoveel energie van." Het improviseren is belangrijk, want er gebeuren in zo'n week vaak onverwachte dingen. "Bijvoorbeeld wanneer we iedereen naar binnen moeten loodsen, wanneer het gaat regenen."

Modderdag
De kinderen kijken vooral uit naar de modderdag, wanneer ze helemaal vies mogen worden. Maar ook de andere activiteiten zijn in trek. Dinsdag mochten ze lasergamen in Switch in Helden en werd er een videoclip opgenomen. Buiten werd er met graffiti gespoten.

In de rij
Aan vrijwilligers en sponsoren is er geen gebrek, zegt de organisatie lachend. "Ze staan in de rij." Dat komt mede door het avondprogramma, waar Jules Hilkens een aandeel in heeft. "We gaan om 18.00 uur gezamenlijk eten en vervolgens is er een avondactiviteit. Vanavond gaan we bingo spelen."

Opslag
Maar er zijn ook uitdagingen, weet hoofdleider Wouter. "We zoeken bijvoorbeeld een plek waar we onze spullen kunnen opslaan. Daar hebben we de hulp van de gemeente voor nodig."

KVW Helden duurt tot en met vrijdag. Bekijk hier de reportage.

Lees meer over:

KVW Helden|

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Activiteiten in ‘jungle’ tijdens KVW Helden

Voor kinderen in Helden staat deze week in het teken van plezier hebben en veel activiteiten doen. K...