Panningen, Netherlands

Nieuw Talent Orkest treedt vrijdag voor het eerst op

In tien weken tijd is een groep onervaren muzikanten klaargestoomd voor een concert. Vrijdag treden ze voor het eerst op. Dat gebeurt in D'n Binger in Meijel.
De redactie | 20 december 2023 10:39 | Aangepast op 20 december 2023 10:39
De muziekverenigingen uit de gemeente Peel en Maas zijn in oktober gestart met een project om volwassenen muziek te laten maken. Onder de naam Nieuw Talent Orkest Peel en Maas ervaren volwassenen hoe het is om samen muziek te maken. Niet voor iedereen een geslaagd project, want gaandeweg stopten ook enkele muzikanten.

Dirigeren
Maarten Rijs heeft de taak om de groep te dirigeren. Voor hem is het terug naar de basis. "Het zijn onervaren muzikanten dus ik moet er wel rekening mee houden. Ze zijn zo enthousiast en hebben er zin in. Dat is enorm leuk."

Oefenen
Toch komt het succes niet vanzelf. Er moet geoefend worden, zeggen ook deelnemers Bram Verbong en Engela Snijders. Bram: "Toen ik een weekje niet gespeeld had, merkte ik het gelijk. Ik heb het toen een beetje verwaarloosd." Engela probeert daarom elke dag te oefenen. "Het gaat steeds beter en het is hartstikke leuk om te doen. Een van de leukste dingen van het afgelopen jaar", zegt de Meijelse.

Lees meer over:

Nieuw Talent Orkest|

Lees ook

Terugkijken: Nieuw Talent Orkest (afl. 1)

In tien weken tijd gaat een groep onervaren muzikanten aan de slag om samen muziek te maken. Vijftig...

Onervaren muzikanten beginnen orkest: "Als dat maar goed komt"

De eerste klanken van het nieuwste orkest van Peel en Maas klonken woensdag. Alle spelers hebben één...

Vijftig muzikanten melden zich aan voor Nieuw Talent Orkest

Voor het project Nieuw Talent Orkest Peel en Maas hebben vijftig nieuwe muzikanten zich aangemeld. H...