Panningen, Netherlands

All Stars Band repeteert voor optreden bij Ut P&M Hoés

Ut P&M Hoés verwelkomt vanaf donderdag lokale artiesten die komen optreden. De actie wordt zaterdag afgesloten met een optreden van de All Stars Band. Dat is een gelegenheidsband die wordt gevormd door verschillende muzikale acts uit de regio.
Youri Buis | 19 december 2023 20:42 | Aangepast op 19 december 2023 20:42
PopPlaza Peel en Maas vaardigt een flinke dosis muzikaal talent af aan Ut P&M Hoés. De artiesten geven hun optreden op het podium van DOK6 Theater, naast de radiostudio. Alle optredens worden uitgezonden op radio en televisie.

Allerlei genres
Naast de All Stars Band kan het publiek op donderdag vooral veel jonge muzikanten verwachten, vertelt Anneke Joosten, coördinator bij PopPlaza. “Een bandje vanuit Het Bouwens, maar ook vanuit The Rock Station in Reuver. En we hebben zelfs een kinderkoor uit Maasbree.” Op de andere twee dagen komen ook de wat meer gevorderde bands langs. Joosten noemt Old Gin en Drunken Lazy Bastards. “Allerlei genres door elkaar: van Iers tot pop tot rock, beginnend, gevorderd… het wordt een mooi gevarieerd programma.”

‘Ons doel’
Lokale muzikanten krijgen bij PopPlaza letterlijk een podium om hun talenten te laten horen, maar ook te ontwikkelen. Ut P&M Hoés is zo’n podium. “Daar zijn we blij mee. Drie dagen lang muziek programmeren, lokale bands die zichzelf kunnen laten zien, mensen die komen kijken, ook via radio en tv. Dat is ons doel”, aldus Joosten.

All Stars Band
Eén van die artiesten die het podium betreden, is dus de All Stars Band. Het diversiteitsgehalte is hoog. Geert Geurts maakt onderdeel uit van de formatie en hij kijkt uit naar het optreden. “Ik vind het altijd leuk om muziek te maken met mensen uit Peel en Maas. De verbroedering. Er zijn altijd nummers die je nog nooit gespeeld hebt”, zegt de Baarlonaar tijdens de repetitie van de All Stars Band.

Speelgoedbank
Dit jaar haalt Ut P&M Hoés geld op voor de Speelgoedbank. Geurts vertelt welk speelgoed hij als kind had. De muzikaliteit zat er al vroeg in. Een gitaar had hij niet, maar: “Wel drums. Eerst natuurlijk met breinaalden op melkflessen toen ik heel klein was. Later kreeg ik een drumstel en zodoende ben ik gaan zingen, ook een keer met gitaar en piano.”

Ut P&M Hoés is na een pauze van drie jaar weer terug. Na de bekendmaking van het eindbedrag zal de All Stars Band het podium optreden. Dat is zaterdag rond 21.00 uur. Klik hier voor een overzicht van alle geplande optredens.

Lees ook

Lokale bands maken kans om op laatste editie EGOpop te spelen

Bands uit de omgeving van Peel en Maas kunnen meestrijden om op de laatste editie van het festival E...

Singer-songwriter Kevin Montgomery terug in Panningen

De Amerikaanse singer-songwriter Kevin Montgomery keert terug naar Panningen. Vanmiddag treedt hij o...

Kijk hier het optreden van de P&M All Star Band terug

Ut P&M Hoés kwam zaterdagavond tot een einde. De actie werd afgesloten met een optreden van de P&M A...

Ut P&M Hoés haalt 12.263 euro op voor de Speelgoedbank

De tiende editie van Ut P&M Hoés heeft voorlopig 12.263 euro opgebracht. Het bedrag wordt gedoneerd ...

Zo beleef je de ontknoping van Ut P&M Hoés

Vanavond komt de tiende editie van Ut P&M Hoés ten einde. Dan wordt bekend hoeveel geld er is opgeha...

Dit is de tussenstand van Ut P&M Hoés

Na bijna twee volle dagen van Ut P&M Hoés is er zo'n 8.500 euro opgehaald voor de Speelgoedbank. De ...