Panningen, Netherlands

Toekomst van klei centraal bij bijeenkomst

Meer dan 110 makers en bewaarders uit heel Limburg kwamen bij elkaar bij De Greswaren in Reuver rondom het thema klei.
De redactie | 12 juli 2024 10:22 | Aangepast op 12 juli 2024 10:22
Naast tal van actieve keramische kunstenaars en ateliers, zijn er in de regio ook restanten van oude kleifabrieken en pottenbakkerijen. De wethouders kunst en cultuur in Gennep, Venlo en Beesel streven daarom naar meer erkenning van de waarde van klei voor de regio. De wethouders zoeken naar ideeën om de traditie te behouden en versterken. Het doel was om het netwerk in de klei-sector te versterken en te praten over de toekomst van klei en keramiek in de regio.

Lezingen
Het programma bevatte een lezing van kunstenaar Koos Buster en tien andere workshops en lezingen, zowel creatief als informatief. Ook was er een rondetafelgesprek over de wensen en behoeften van de deelnemers.

Keramische zaken
Bij de netwerkdag was ook de zelfbenoemd Minister van keramische zaken aanwezig. Aanwezigen gingen met elkaar in gesprek over vragen als: ‘Wat betekent klei voor mij?’ en ‘Hoe betrekken we jongere generaties?’

Aanpak
Gemeenten gaan nu aan de slag om aan de hand van alle input en de reacties een plan van aanpak te maken. De gemeenten laten weten een vervolg te overwegen.

Lees meer over:

Klei|