Panningen, Netherlands

Stichting ‘Boeken Steunen Mensen’ een jaar in Baarlo

De stichting heeft nu een locatie van meer dan duizend vierkante meter ter beschikking.
Al bijna een jaar heeft de stichting ‘Boeken Steunen Mensen’ een nieuw onderkomen in Baarlo. Bij Boomkwekerij Fleuren staan de boeken opgeslagen voor de jaarlijkse boekenbeurs.
Youri Buis | 22 oktober 2024 16:18 | Aangepast op 22 oktober 2024 16:18
Duizend vierkante meter
Boeken Steunen Mensen, dat boeken inzamelt en verkoopt voor goede doelen, verhuisde op 1 februari van Steyl naar Baarlo en heeft nu een locatie van meer dan duizend vierkante meter ter beschikking. Deze nieuwe ruimte biedt voldoende capaciteit om alle activiteiten van de stichting op één plek te centraliseren.

Nieuwe plek
Na noodgedwongen hun vorige locatie te hebben verlaten, heeft de stichting in Baarlo een plek gevonden waar ze haar werkzaamheden met succes kan voortzetten. “We hebben hier onze nieuwe plek gevonden en dat bevalt uitstekend,” zegt Bill Steenks van Boeken Steunen Mensen. De ruime opslag biedt genoeg plaats voor de meer dan honderd pallets aan boeken. “Daarin zitten thrillers, oorlogsromans en sciencefiction-boeken.”

De jaarlijkse boekenbeurs, die plaatsvindt in Blerick, wordt al 30 jaar op deze locatie georganiseerd en blijft een belangrijk evenement voor de stichting. De boeken die op de beurs worden verkocht, zijn afkomstig uit de hele regio en worden door een team van ongeveer 70 vrijwilligers gesorteerd. “Onze vrijwilligers komen verdeeld over de week hier naartoe. Ze komen tot wel vier keer per week langs om te helpen,” aldus Steenks.

Compleet aanbod
Er zijn niet alleen boeken te vinden, maar ook cd’s en platen voor een andere beurs. “Het is kwalitatief goed spul. Samen met de boekenbeurs vormt het een compleet aanbod, voor iedereen is er wat te vinden”, zegt Steenks. Hoewel de stichting al jaren actief is in de regio, hoopt zij meer bekendheid te krijgen in Peel en Maas. “Boeken Steunen Mensen is ook een beetje van de gemeente Peel en Maas.”

Lees ook

Boekenbeurs wordt 'verhuisverkoop' voor Boeken Steunen Mensen

Stichting Boeken Steunen Mensen maakt zich weer op voor de jaarlijkse boekenbeurs. Een recordaantal ...

Boeken Steunen Mensen vindt nieuw onderkomen in Baarlo

Stichting Boeken Steunen Mensen verhuist per 1 november uit de voormalige kloosterdrukkerij in Steyl...

Boeken Steunen Mensen zoekt nieuwe opslaglocatie

Stichting Boeken Steunen Mensen zoekt een vervangende opslag- en sorteerruimte. De stichting die de ...