Panningen, Netherlands

Weer een puntje voor PEC’20

ELI uit Lieshout, een dorp uit de Meijerij van ’s-Hertogenbosch, was deze middag te gast op Panningen-Noord. Het was de eerste thuiswedstrijd in de competitie voor het standaardteam van PEC’20, en dat moest gevierd worden.
De redactie | 30 september 2024 15:44 | Aangepast op 30 september 2024 15:44
Het was dan ook gezellig druk op Panningen-Noord. Na de overwinning van vorige week in Ospel gingen de Panningen-supporters er eens goed voor zitten. En het zou best een aardige wedstrijd worden, al lag dat meer aan de gasten dan aan de thuisclub.

Sterker ELI
ELI start sterk met meteen in de tweede minuut een venijnig schot; PEC-doelman Jordy Nelissen pakt deze bal klemvast zonder problemen. Ook in de 17e minuut is er gevaar voor het PEC-doel, een kopbal belandt in de grijpgrage handen van doelman Nelissen. In de 21e minuut is daar de eerste echt gevaarlijke situatie; een kopbal, na weer een verre ingooi van ELI-verdediger Jarno Sterken, belandt buiten bereik van Jordy Nelissen op de lat. ELI dicteert het spel en is vooral gevaarlijk over links via de handige Jeremy Raaijmakers. Maar de gasten uit Lieshout creëren weliswaar kans op kans, maar scoren niet. PEC’20 kan daar weinig tegenoverstellen en komt niet aan aanvallen toe.

Meer gevaar van PEC’20
Na rust maakt Roy Cuppen na enkele weken afwezigheid wegens vakantie zijn rentree en dat zorgt voor meer stabiliteit in de PEC-verdediging. De spelers uit Panningen en Egchel komen zelfs aan aanvallen toe en heel even is er consternatie als Dion Cuijpers in buitenspelpositie scoort. Het blijft echter 0-0. In deze fase zijn de beste kansen toch weer voor ELI met een kopbal die van de lijn wordt gehaald (52e minuut) en een gevaarlijk laag schot in de linkerbenedenhoek van het PEC-doel, dat ternauwernood door Jordy Nelissen wordt gered. Maar in de 55e minuut gebeurt dan toch het onvermijdelijke: ELI scoort. Helaas pindakaas, scheidsrechter Teun van Breda, die overigens uit Oss komt en een prima wedstrijd fluit, keurt ook deze treffer af wegens buitenspel.

Paal en lat
De wedstrijd krijgt nu een open karakter, met van beide zijden best aardige combinaties en ook kansen voor beide partijen. Een gevaarlijk schot van Ayoub Amhaouch wordt in laatste instantie geblokt door een Lieshoutse verdediger; we schrijven dan de 69e minuut. In de 74e minuut krijgt ook Max Lenders een prima kans. Een schot van 30 meter van een Lieshoutse middenvelder belandt buiten bereik van Jordy Nelissen op de paal. Diezelfde paal brengt ook redding in de 87e minuut, als een vrije trap voor ELI van een meter of 25 uiteenspat op het houtwerk. Pech voor ELI en mazzel voor PEC. Bas Wilmer probeert nog de punten te stelen door met een magnifiek schot in de 90e minuut ELI-doelman Erik Swinkels te verschalken; die redt echter fraai.

En zo delen PEC’20 en ELI uiteindelijk de punten en heeft PEC vier punten uit de eerste twee wedstrijden. Voorwaar een prima start voor Roy Schijven en de zijnen. Volgende week wacht voor de oranje-groenen de uitwedstrijd tegen Sparta’18 uit Sevenum.

Lees ook

MVC’19 verliest onnodig van VV Kessel

MVC’19 heeft zondag met 1-2 verloren van VV Kessel. Nadat invaller Daan Zeelen in de 50e minuut met ...

Voetbaluitslagen 28 september

Wederom een batterij aan spannende wedstrijden in de lokale competities. Een overzicht van alle uits...

De eerste klap van PEC’20 is een daalder waard

Helemaal niets gaven de vaste PEC-volgers voor de kansen van fusieclub PEC’20 in de ouverture van de...

Voetbaluitslagen - 28 september

Afgelopen weekend werden spannende wedstrijden gespeeld in de lokale competities. Een overzicht van ...

PEC’20 doelpuntloos gelijk in bekerduel tegen SV Kronenberg

In het kader van de districtsbeker trad PEC’20 zondag aan tegen SV Kronenberg. Beide ploegen waren n...

Baarlo wint in poulefase van Maasbree

Het eerste team van VV Baarlo is de poulefase van de bekercompetitie goed begonnen met een overtuige...