Panningen, Netherlands

Terechte nederlaag MVC’19 tegen Helmond

MVC’19 heeft zondag een terechte nederlaag geleden tegen een sterker en slimmer HVV Helmond. De Maasbreese verdediging gaf te veel kansen weg, waar de spelers van Helmond dankbaar gebruik van wisten te maken.
Youri Buis | 16 oktober 2023 19:19 | Aangepast op 16 oktober 2023 19:19
Op scherp
MVC’19 stond vanaf de aftap op scherp. Een verkeerde terugspeelbal werd door een speler van het zeer aanvallende HVV Helmond onderschept, maar de bal belandde uiteindelijk in het zijnet. In de dertiende minuut kwam MVC opnieuw goed weg, maar doelman Rick van der Zee kon de bal ternauwernood nog van de lijn halen. Zo’n zes minuten later was het alsnog raak voor Helmond. Een snelle aanval werd van dichtbij afgerond door Tom Hertogs: 1-0. Helmond bleef het beste van het spel houden en dat resulteerde in minuut 42 in de verdubbeling van de score: Said Azarfane maakte er 2-0 van. Een vrije trap van Daan Peters in de blessuretijd van de eerste helft werd niet verzilverd en zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 2-0 ruststand.

Steeds beter
Na rust probeerde de ploeg van trainer Roel Verberk het ontzag voor Helmond van zich af te voetballen. Dat resulteerde al snel in een enorme kans, maar een kopbal van Peters miste te veel kracht en snelheid. Hoewel MVC beter in zijn spel kwam, kwam Helmond in de 51e minuut op 3-0. Een verdedigingsfout werd koelbloedig afgestraft. Een kwartier later had MVC wellicht een strafschop verdiend, maar in plaats van op 11 meter legde de scheidsrechter de bal buiten het strafschopgebied neer. Bart Houben was alert bij een vrije trap van Peters en schoot van dichtbij de rebound tegen de touwen: 3-1.

Tweede eretreffer
De hoop bij MVC nam toe en ging daardoor vol op de aanval spelen. Na bijna 70 minuten kreeg MVC een dot van een kans op de aansluitingstreffer, maar Peters slaagde er wederom niet in om succesvol af te ronden. Ook Lars Janssen kreeg de bal niet in het Helmondse doel. In minuut 78 lag die er aan de andere kant wel in. Een snelle aanval werd van dichtbij binnengeschoten voor de 4-1. Ondanks een tweede gele kaart voor een speler van Helmond, moest MVC ook nog een vijfde tegentreffer incasseren. Even daarvoor zag de Maasbreese ploeg opnieuw een potentiële strafschop aan zich voorbijgaan. Toch kwam er vlak voor tijd nog een tweede eretreffer op het scorebord voor MVC. Nadat jeugdspeler Finn Engels zijn MVC-debuut mocht maken, scoorde Mike Peeters de 5-2.

Derby
MVC’19 heeft een terechte nederlaag geleden en zal zich na een week rust moeten voorbereiden op de derby tegen SV Panningen. Die club verloor afgelopen zondag met 1-2 van Stiphout Vooruit en wist in de eerste vier wedstrijden nog geen enkel punt te pakken. Het duel tussen Maasbree en Panningen wordt op zondag 29 oktober om 14:30 uur afgetrapt op Sportpark De Driesprong.

Meest gelezen

In memoriam: Jacques Leenders

De redactie | 14 okt 2024 13:19

Groen licht voor komst Aldi, ondanks verkeerszorgen

De redactie | 15 okt 2024 20:50

Kesselse camping is ontruimd vanwege hoogwater

De redactie | 12 okt 2024 08:47

Lees ook

Leunen te sterk voor MVC’19

MVC’19 heeft een kansloze nederlaag geleden tegen Leunen. Met rust stond de 0-3 al op het scorebord,...

Voetbaluitslagen zondag 13 oktober

De ploegen uit Peel en Maas en Beesel hadden het afgelopen weekend lastig. Alleen RKMSV wist met rui...

Nederlaag MVC’19 op bezoek bij Ysselsteyn

MVC’19 heeft met 3-0 de uitwedstrijd tegen Ysselsteyn verloren. MVC’19 reisde met goede moed richtin...

PEC’20 strandt in Sevenum in het zicht van de haven

Fusieclub PEC’20 heeft zondag verloren van het 106 jaar oude Sparta’18. In Sevenum werd het 2-1 voor...

Voetbaluitslagen 6 oktober 2024

Er is weer flink gestreden op de voetbalvelden. Onder een zonnetje op de eerste zondag van oktober w...

MVC’19 verliest onnodig van VV Kessel

MVC’19 heeft zondag met 1-2 verloren van VV Kessel. Nadat invaller Daan Zeelen in de 50e minuut met ...