Panningen, Netherlands

Samenvatting en reacties: geen supercup voor handballers Bevo

Het zilver is voor Panningen; het goud en de beker voor Aalsmeer.
Door de nederlaag van Bevo Hc in de wedstrijd om de supercup, gaat de eerste prijs van het nieuwe seizoen aan de neus van de Panningse handballers voorbij. Na het landskampioenschap en de nationale beker, is nu ook de supercup een prooi voor Aalsmeer.
Youri Buis | 2 september 2024 18:44 | Aangepast op 2 september 2024 18:44
Wisselingen in selectie
In de selectie van Bevo zijn wat wisselingen doorgevoerd ten opzichte van vorig seizoen. Aanvoerder Dario Polman is gestopt met handballen, opbouwer Kobe Serras keerde terug naar zijn thuisland België en doelman Arjan Versteijnen maakte de overstap naar Duitsland. Mark van den Beucken is zijn opvolger in het doel, terwijl de Duitser Julian Mumme de plek van Serras als opbouwspeler heeft overgenomen.

Kleiner verschil
Het niveauverschil tussen beide clubs was wel kleiner dan tijdens de bekerfinale, vooral op het scorebord. In de openingsfase van het duel in Houten scoorden zowel Bevo als Aalsmeer om de beurt. Daarna nam Aalsmeer het heft in handen, zonder ver uit te lopen. Omdat beide teams qua score bij elkaar in de buurt bleven, was de 17-16 ruststand een logische.

Genadeklap
Na rust breidde Aalsmeer de voorsprong weer uit tot twee of drie doelpunten. Dat bleef eigenlijk de rest van de tweede helft zo, tot de absolute slotfase. Daarin wist Bevo toch nog terug te komen tot één goal achterstand. Op het moment dat de Panningenaren een gelijkspel en dus een verlenging konden ruiken, deelde Aalsmeer de genadeklap uit. De 33-31 betekende de beslissing in de wedstrijd en daarmee won Aalsmeer de supercup.

Teleurstelling
“Het was een intense wedstrijd. We hebben gegeven wat we in ons hadden, maar het kwartje viel telkens niet onze kant op”, zo analyseert Hans van Dijk het duel. De coach van Bevo baalde van de ruststand. “Je hoopt eigenlijk dat je ploeg het onder de 30 doelpunten houdt, omdat je dan zelf wat minder druk voelt op de aanval. Dat is ons niet gelukt, maar Aalsmeer ook niet. Het blijft een hele spannende wedstrijd en dat is gaaf, maar hier koop ik helemaal niks voor. Ik ben gewoon heel erg teleurgesteld”, besluit Van Dijk.

Beter dan toen
Niek Jordens, na het vertrek van Polman de nieuwe aanvoerder van Bevo, geeft toe dat er wat revanchegevoelens heerste in de Panningse selectie. “We kwamen natuurlijk om te winnen. We zijn ook best dichtbij gebleven, maar op de beslissende momenten zaten we net mis. Dan wisten we wat de kwaliteit van Aalsmeer zou zijn”, voegt hij toe. De opbouwer merkte zelf ook dat zijn team een stuk beter voor de dag kwam dan tijdens de bekerfinale. “We hadden ons heel goed voorbereid. Ik denk dat we tijdens de bekerfinale gewoon een off-day hadden. We hebben nu laten zien dat we beter zijn dan toen.”

Lees meer over:

Samenvatting|Supercup|Bevo Hc|

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Grote nederlaag voor Bevo Hc

Bevo Hc heeft zaterdagavond een nederlaag geleden tegen Bocholt in de Super Handball League. De Limb...

Overtuigend Bevo Hc wint van Lions bij start Super Handball League

Bevo Hc heeft een goede start gemaakt aan de Super Handball League. Provinciegenoot Lions werd in Pa...

Bevo Hc begint Super Handball League met derby

Bevo Hc speelt zaterdagavond zijn eerste wedstrijd in de Super Handball League, de competitie die to...

Bevo verliest strijd om supercup in spannend duel, Aalsmeer opnieuw te sterk

Het is Bevo Hc niet gelukt om de supercup te winnen. Het duel met landskampioen Aalsmeer, dat werd g...

Bevo Hc wil ‘volle bak’ gaan in Supercup-duel: “Zien het als bekerfinale”

Bevo Hc kan zaterdag kan de eerste prijs van het nieuwe seizoen pakken. Dan moet er wel worden afger...

Mark van den Beucken keert terug in doel bij Bevo

Doelman Mark van den Beucken keert terug bij Bevo Hc. De 27-jarige Beringenaar speelde de afgelopen ...