Panningen, Netherlands

PEC’20 verliest van buur BEVO

Eigenlijk was het gewoon te warm om te voetballen, maar de bekerderby PEC’20 – BEVO was nu eenmaal vastgesteld op zondagmiddag. Voor PEC’20, de fusievereniging van SV Panningen en SV Egchel, was het de eerste officiële wedstrijd.
De redactie | 2 september 2024 17:08 | Aangepast op 2 september 2024 17:08
Dominant
Een nieuwe trainer, Roy Schijven, een aantal nieuwe jonge spelers, ook veel ‘oudgedienden’ en het oude vertrouwde groene tenue. Dat waren voor PEC’20 de begincondities. En het zou nog allemaal niet meezitten, deze bekerwedstrijd. PEC’20 domineerde in het eerste half uur en creëerde een vijftal opgelegde kansen, maar maakte de klus niet af. En dat gaf BEVO de kans om terug te komen in de wedstrijd. En het moet gezegd, BEVO greep deze kans met beide handen en trakteerde PEC’20 in haar eerste officiële wedstrijd meteen op een nederlaag.

Kansen
Nog geen 60 seconden was de wedstrijd oud toen Rowan van de Dungen op de linkerflank langs de lijn sprintte en een ideale voorzet afleverde; spits Dion Cuijpers kon echter niet scoren uit deze eerste mogelijkheid. BEVO kon nog wel wat terugdoen met een verrassend schot, waar PEC’20-goalie Jordy Nelissen toch nog wat moeite mee had. Het zou voorlopig het laatste wapenfeit van BEVO blijken te zijn. In de 16e minuut probeerde Ayoub Amhaough het met een hard laag schot, dat de BEVO-doelman ternauwernood onschadelijk kon maken.

Voorsprong
In de 20e minuut was het dan toch Dion Cuijpers, die PEC’20 op een, op dat moment verdiende, voorsprong bracht: 1-0. In de 26e minuut weer een dot van een kans, ditmaal voor de ijverige Ramon Sijben. Maar hij scoorde niet; en dat deed ook Dion Cuijpers niet in de 31e minuut. Dat deed wel Guus Dielissen, alleen die hoorde bij BEVO en niet bij PEC’20 en dus is het 1-1. Het was na dat schot in de beginfase de eerste echte kans voor BEVO. Maar zoals gezegd keerde het tij en BEVO kwam terug in de wedstrijd. Een ingestudeerde vrije trap, waar twee BEVO’ers over de bal heen stapten en de derde schoot, zag er gevaarlijk uit.

Eerste nederlaag
Wie gedacht had dat PEC’20 de zaak na rust recht zou trekken, kwam bedrogen uit. De kansen waren voor BEVO; Guus Dielissen kwam in de 51e minuut vrij voor de PEC’20-doelman, maar kon niet scoren. Dat lukte Sam van Rijt twee minuten later wel na slordig balverlies in de achterhoede van PEC’20 en het was gewoon 1-2. Het was tijd voor de wissels: Auke Houben, Jordi Kirkels en Bas Wilmer kwamen in het veld. Maar de passes werden steeds onzuiverder, waarschijnlijk een gevolg van het warme weer. Het enige echte wapenfeit van PEC’20 in de tweede helft was een kopbal van Ramon Sijben die door een BEVO-verdediger werd geblokt.

Zo leed de nieuwe fusieclub haar eerste nederlaag en is er werk aan de winkel voor trainer Roy Schijven.

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

PEC’20 doelpuntloos gelijk in bekerduel tegen SV Kronenberg

In het kader van de districtsbeker trad PEC’20 zondag aan tegen SV Kronenberg. Beide ploegen waren n...

Baarlo wint in poulefase van Maasbree

Het eerste team van VV Baarlo is de poulefase van de bekercompetitie goed begonnen met een overtuige...

PEC’20 begonnen aan voorbereiding op eerste seizoen als fusieclub

Een nieuw tijdperk is van start gegaan op Sportpark Panningen-Noord. PEC’20 is er aan de voorbereidi...

Districtsbeker: clubs uit Peel en Maas en Beesel kennen hun tegenstanders

De voetbalclubs uit de gemeenten Peel en Maas en Beesel weten tegen wie ze het gaan opnemen in het t...

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...