Panningen, Netherlands

PEC’20 sleept drie punten uit het vuur in Hegelsom

PEC’20 heeft in en tegen Hegelsom een zwaarbevochten zege geboekt. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Max Lenders de enige treffer.
De redactie | 21 oktober 2024 14:13 | Aangepast op 21 oktober 2024 14:13
Sportpark Wienes in Hegelsom was ditmaal de plaats van handeling voor het duel tussen RKVV Hegelsom en PEC’20. Twee ploegen die dit seizoen moeten vechten om lijfsbehoud in de 3e Klasse, zo is de algemene opinie. En dat was ook te zien in het veld. Er werd meer gestreden dan dat er goed voetbal te zien was, maar daar zal niemand uit Panningen of Egchel om malen.

Verzorgd voetbal
PEC’20 trad aan in het oude vertrouwde groen. De nieuwe oranje-groene tenues zitten nog op die boot in het Suez-kanaal. Ook trad PEC aan zonder de geblesseerden Roy Cuppen, Ayoub Amhouch, Dion Vogelsanghs en Auke Houben. In de eerste helft speelde PEC toch het iets meer verzorgd voetbal, maar beide ploegen wisten zich enkele goede kansen te scheppen. De tweede helft was het weer Hegelsom dat zich een veldoverwicht bevocht. De PEC-counters waren met name in de laatste minuten, toen Hegelsom een slotoffensief startte, levensgevaarlijk.

Doelman belangrijk
We schrijven al de 12e minuut als PEC kansrijk voor het Hegelsom-doel opduikt. Vijf minuten later kopt Dion Cuijpers een prima voorzet van Jordi Kirkels net naast. Diezelfde Kirkels raakt in de 27e minuut de lat boven Hegelsom-doelman Tom Alards. Drie minuten later is het Cuijpers die met een rasechte spitsenactie - wegdraaien en schieten - gevaar sticht. Hegelsom laat zich echter niet onbetuigd en een Hegelsoms schot verdwijnt via het hoofd van een PEC-verdediger bijkans in eigen doel. Hegelsom krijgt voor rust nog twee goede kansen: in de 44e minuut neemt Denny Bongers een Hegelsomse corner in één keer op zijn pantoffel; zijn schot gaat over. En in de 45e minuut komt deze Bongers alleen voor Jordy Nelissen. Die laat echter zien waarom hij bestempeld wordt als een van de beste keepers van de 3e Klasse en redt spectaculair. Het blijft dus nog even 0-0.

Rood
Na rust gebeurt er aanvankelijk weinig. Andermaal Denny Bongers krijgt namens Hegelsom een halve, volgens anderen een kwart kans, maar scoort niet. En dan is er spektakel in de 58e minuut. Jordi Kirkels test met een laag hard schot Hegelsom-doelman Tom Alaerds, maar die redt ten koste van een corner. Na het nemen van deze hoekschop ontstaat een opstootje, waarbij Cuijpers zijn tweede gele prent en dus rood ontvangt. De Hegelsomse doelman krijgt geel.

Scheidsrechter Luuk Thissen is onverbiddelijk; PEC moet met tien man verder en er is nog een half uur te spelen. Hegelsom krijgt nu een veldoverwicht, maar de counters van PEC zijn gevaarlijk. Ramon Sijben is op weg naar de 0-1 in de 78e minuut, maar komt alleen voor de Hegelsomse goalie niet tot scoren. Het is nu wachten totdat de Panningse verdedigingslinie het begeeft, maar het gebeurt niet.

Voorsprong
Integendeel, uit een scrimmage scoort Max Lenders in de 89e minuut de 0-1. PEC’20 leidt nu en verdedigt de voorsprong met alles wat het heeft. Bas Wilmer kan de wedstrijd in de 90e minuut beslissen, maar moe als hij is, mist hij de kracht om Hegelsom de genadeslag toe te dienen. Trainer Roy Schijven brengt in de laatste minuten nog Glenn Verschaeren en Jules Verkoelen voor de uitgeputte Jordi Kirkels en Ramon Sijben. Het is kantje boord in de laatste minuten maar PEC houdt stand en de punten gaan mee naar Panningen respectievelijk Egchel.

Op grond van de inzet en werklust zijn de drie punten voor PEC’20 zeker verdiend, maar ongetwijfeld denkt men daar in Hegelsom anders over. En het had inderdaad ook heel anders kunnen lopen. Aanstaande zondag is er geen programma in de 3e Klasse H en dat geeft de geblesseerden wellicht de gelegenheid te herstellen.

Bron: PEC’20

Lees ook

MVC’19 trekt aan het kortste eind tegen SVOC’01

MVC’19 heeft zondag wederom een teleurstellend resultaat behaald. Nu was SVOC’01 uit Oirlo te sterk ...

Voetbaluitslagen 20 oktober

Ook bij de start van de herfstvakantie werd er gevoetbald op de velden in de regio. PEC’20 trok een ...

Historische oorwassing voor VV Helden: 0-9 tegen Geldrop

VV Helden heeft zondag een hard pak slaag gekregen van VV Geldrop. De koploper en titelfavoriet in d...

Voetbaluitslagen zondag 13 oktober

De ploegen uit Peel en Maas en Beesel hadden het afgelopen weekend lastig. Alleen RKMSV wist met rui...

PEC’20 strandt in Sevenum in het zicht van de haven

Fusieclub PEC’20 heeft zondag verloren van het 106 jaar oude Sparta’18. In Sevenum werd het 2-1 voor...

Voetbaluitslagen 6 oktober 2024

Er is weer flink gestreden op de voetbalvelden. Onder een zonnetje op de eerste zondag van oktober w...