Panningen, Netherlands

Kessels bedrijf bouwde Team NL Huis in Parijs: “Ook bezig in Zandvoort”

Dorrie Eilers.
Nog een paar dagen en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs zijn voorbij. In de Franse wereldstad deden ruim 10.000 atleten uit Nederland mee en veel van hen vierden hun gewonnen medailles samen met hun entourage en fans in het Team NL Huis. Het Kesselse bedrijf Neptunus heeft dit Team NL Huis gebouwd.
Youri Buis | 9 augustus 2024 16:15 | Aangepast op 9 augustus 2024 16:15
Centrum van de wereld
Of het nu Kessel of Kessel-Eik is waar het hoofdkantoor van Neptunus is gevestigd, maakt directeur Dorrie Eilers weinig uit. “Voor mij is het allemaal hetzelfde”, vertelt de goedlachse zakenvrouw in de talkshow Zomer in het Zuiden. Laten we zeggen dat het bedrijf beide kernen als ‘centrum van de wereld’ ziet: de plek waar het grote werk wordt geregisseerd. “Wij zijn trots dat ons bedrijf in Kessel staat. Er werken ook heel veel mensen uit Kessel en omstreken bij ons. Het is fijn om met lokale mensen te werken.”

Miljoenenbedrijf
“Als je op de landkaart kijkt, zie je dat Kessel eigenlijk heel erg centraal ligt”, vervolgt Eilers. Daarmee doelt ze op de zes vestigingen van Neptunus in het buitenland: in België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Polen. “In Kessel zit je heel dicht tegen Duitsland, België en Frankrijk aan. Als je in bijvoorbeeld Amsterdam zit, is dat wel anders”, aldus de Neptunus-directeur, die haar bedrijf heeft zien uitgroeien tot een miljoenenbedrijf met een omzet dat de 80 miljoen euro nadert.

Schiettent
Neptunus richt zich op het bouwen van accommodaties, ook speciaal voor sporters zoals in sportcentrum Papendal. In 2008 werd Neptunus partner van Papendal en sportkoepel NOC*NSF. Handboogschutter Quinty Roeffen uit Horst, eveneens te gast in Zomer in het Zuiden, kent de door Neptunus gerealiseerde tijdelijke accommodatie door en door. “Wij trainen daar dagelijks. We noemen het onze schiettent”, zegt Roeffen lachend. Ook verzorgde het bedrijf uit Kessel onder meer een judohal, sprinthal en handbalhal op Papendal.

Formule 1
Eilers is niet voortdurend aanwezig bij de Spelen in Parijs. Er zijn meer grote evenementen waarvoor er gewerkt moet worden. “We hebben het echt heel erg druk. We zijn bijvoorbeeld in Zandvoort bezig voor de Dutch Grand Prix die over twee weken plaatsvindt”. Vrijdag vertrekt ze toch weer naar Frankrijk en uiteraard brengt ze ook een bezoek aan het Team NL Huis. “Dan ga ik even kijken wat we daar hebben neergezet. Hopelijk ga ik ook nog iets van sport zien.”

Nederlands elftal
Naast Eilers en Roeffen is ook oud-profvoetballer Dirk Marcellis te gast in Zomer in het Zuiden. Hij speelde voor PSV, AZ, NAC Breda en PEC Zwolle en in 2008 maakte hij deel uit van de Olympische selectie van het Nederlands elftal onder leiding van trainer Foppe de Haan. Neptunus was toen nog niet bij het toernooi betrokken.

De ‘thuisbasis’ van Team NL heette destijds het Holland Heineken House, een plek die Marcellis met het Nederlands elftal nooit heeft kunnen bezoeken. “We hadden niet anders gewild, je komt maar één keer op de Olympische Spelen. Maar zo makkelijk gaat het niet”, aldus de geboren Horstenaar.

De Olympische aflevering van Zomer in het Zuiden werd donderdagavond uitgezonden op Omroep P&M en Omroep Horst aan de Maas. Bekijk de uitzending hieronder terug.

Lees meer over:

Kessel|Team NL Huis|Neptunus|

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Bewonersinitiatief leidt tot bomenimpuls voor deel Schijfweg Zuid in Kessel

In december plant de gemeente Peel en Maas zo’n twintig nieuwe bomen in het noordelijke deel van de ...

Burgers mengen zich ook in reddingsplan Keverberg

Een nieuwe wending in het dossier van Kasteel de Keverberg. Een werkgroep vanuit het dorp wil zich i...

Terugkijken: Nachtcross Kessel

Het zat mee voor de Nachtcross, want door het slechte weer ging er al enkele keren een streep door h...

Kessels Klokfietsen terug bij Pleinfestijn

De traditie van het 'klokfietsen', waarbij deelnemers tegen de klok fietsen, werd zaterdag in ere he...

Gemeente wil onderzoek naar toekomst Keverberg en stelt geld beschikbaar voor onderhoud kasteel

De gemeente Peel en Maas wil onderzoeken wat de beste optie is voor het exploiteren van Kasteel de K...

Waarnemend burgemeester Kessel overleden

De Roermondse politicus Lodewijk Imkamp is overleden. Hij was waarnemend burgemeester van de gemeent...