Panningen, Netherlands

Gelijkspel voor Helden tegen Mariahout

De vierde wedstrijd van het seizoen brengt Helden dieper in het Brabantse land, naar Mariahout om precies te zijn. Wederom een promovendus van vorig jaar. Net als Neerkandia promoveerde Mariahout via de nacompetitie.
De redactie | 14 oktober 2024 08:25 | Aangepast op 14 oktober 2024 08:25
Verslag: VV Helden

In de eerste drie wedstrijden wist de Brabantse ploeg slechts één schamel puntje te verzamelen, al hadden ze er vorige week volgens de trouwe supporters drie verdiend in Neerkant. De wedstrijd begint een half uurtje eerder dan we gewend zijn. In de eerste vijftien minuten tasten de ploegen nog wat af, maar het lijkt erop dat ook Mariahout wil meespelen, wat resulteert in een open wedstrijd. Langzaam aan wordt Helden sterker aan de bal, en speelt het spel zich meer en meer af op de helft van Mariahout. De kansen worden langzaam groter, en de grootste kans is voor Mike, die de bal na 23 minuten spelen op een haar na mist na een prima actie van Ruben over de linkerflank. De bal wordt strak en hard de zestien ingeschoten, maar het resultaat blijft 0-0. Het is eigenlijk wachten totdat Helden de trekker overhaalt.

Maar dan... in een moment van onachtzaamheid komt Mariahout er razendsnel uit over links, en één-op-één is Lars kansloos. Zo staat het toch wel onverwacht 1-0. Dit is de tweede keer dit seizoen dat Helden op achterstand komt. De vorige keer (tegen Hegelsom) trok de ploeg van René Hoogers de situatie snel recht. Vandaag probeert Helden dat ook, en de kansen volgen elkaar snel op. Een minuut na de openingstreffer is het Gilian met een schot, maar de keeper redt. In de 35e minuut kopt Mike de bal net voorlangs na een goede voorzet van rechts. In de 39e minuut schiet Ruben rakelings over de kruising, en in de 42e minuut wordt een kopbal van Bas door de keeper gevangen. Ondertussen blijft het oppassen voor de uitbraken van de thuisploeg, maar Lars houdt het doel schoon, en dus gaat Helden voor het eerst dit seizoen rusten met een achterstand.

Direct na rust leidt balverlies op het middenveld opnieuw tot een uitbraak voor de thuisploeg. Over rechts wordt een voorzet op maat afgeleverd. De kopbal van de spits is volgens het boekje, en de 2-0 verschijnt op het scorebord, tot ontzetting van de vele meegereisde Heldense supporters, die er nog eens goed voor waren gaan zitten/staan. Helden weet dat het nu alles op alles moet zetten en snel de aansluiting moet vinden. Die lijkt te komen met een prima schot van Rick, maar de keeper weet de bal over de lat te tikken en hij lijkt langzaam 'de man van de wedstrijd' te worden voor de thuisploeg.

Helden blijft de aanvallende ploeg en zoekt naar die aansluitingstreffer, maar het lukt maar niet. Mees (inmiddels ingevallen voor Mike) krijgt een schietkans die wordt geblokt. Direct daarna krijgt Ruben een schietkans, maar ook hier is de keeper weer de winnaar. Bij de daaropvolgende corner wordt een prima kopbal ook gepareerd. Dan lijkt de goal toch te vallen in de 69e minuut; van dichtbij kan er geschoten worden, maar twee keer redt de keeper en de derde keer wordt de bal van de lijn gehaald door een speler die zijn keeper te hulp schiet. En net als iedereen denkt: het wordt zo'n middag dat hij er gewoon niet in mag, scoort Bas via een prachtige krul van grote afstand. De bal valt precies in de kruising, en daar kan zelfs de keeper in vorm niets tegen doen. Het staat eindelijk 2-1.

Met nog ruim twintig minuten op de klok is het weer een wedstrijd. Het doelpunt geeft Helden nog meer vleugels, en ditmaal is het Ruben die er vandoor gaat, recht op de keeper af. Hij wordt onreglementair tegengehouden, en de goed leidende scheidsrechter kan maar één kaart geven: rood. De vrije trap moet er nog wel ‘even’ in. Rick gaat er weer achter staan, schiet, en het is Rob die de bal van richting verandert waardoor de 2-2 op het scorebord verschijnt. Opnieuw scoort Helden twee keer in korte tijd. Ditmaal is er nog geen voorsprong, maar staat het wel gelijk en met een mannetje meer op het veld. Komt het dan toch nog goed?

In de minuten na de gelijkmaker lijkt dat inderdaad het geval te zijn, want Helden blijft kansen krijgen. Toch blijft het oppassen en bijna wordt de overmoedigheid van de Heldenaren afgestraft na opnieuw een uitbraak van Mariahout. Gelukkig voor Helden weet de aanvaller het niet precies, waardoor de verdediging op tijd terug is; hier kroop Helden door het oog van de naald. In de laatste tien minuten is het voor Helden nog lastig om door te drukken en blijft de thuisploeg heel gevaarlijk. Helden komt andermaal goed weg.

In de blessuretijd (een minuut voor het einde) lijkt Helden toch de drie punten binnen te halen. In de uitbraak (na wederom een aanval van Mariahout) is het Ruben die de ver uitgekomen doelman uitspeelt. Deze kan niets anders dan de bal met zijn hand (buiten de zestien) weg te tikken en zo voorkomt hij de 2-3. Ook hier staat maar één straf op: de doelman verlaat het veld met rood. Maar hij weet ook: die vrije trap moet zijn ploeg overleven en dan komt het goed; dan is dat ene puntje gered, en is een schorsing van (minimaal) twee wedstrijden het wel waard. De vrije trap smoort inderdaad in de muur, en na de uittrap van de gelegenheidsdoelman is het meteen gedaan. Beide ploegen zullen met gemengde gevoelens terugkijken: “hebben we nu een punt gewonnen, of hebben we er twee verloren?" Feit is dat beide ploegen het vandaag moeten doen met één punt. Voor Mariahout betekent dit een verdubbeling van het aantal punten dat zij had. Voor Helden betekent dit het behoud van de ongeslagen status, en dat is en blijft een prestatie van formaat.

Helden zal verder geen voordeel hebben van het rood van de doelman; die staat op zondag 23 februari 2025 op sportpark Kerkeböske gewoon weer onder de lat. Wie wel voordeel hebben bij zijn afwezigheid zijn de komende twee tegenstanders in de competitie, MMC Weert en Geldrop. Komende zondag, tijdens “Super Sunday”, speelt Helden thuis de topper tegen koploper Geldrop, dat nog ongeslagen is.

Lees meer over:

VV Helden|Voetbal|

Meest gelezen

In memoriam: Jacques Leenders

De redactie | 14 okt 2024 13:19

Groen licht voor komst Aldi, ondanks verkeerszorgen

De redactie | 15 okt 2024 20:50

Kesselse camping is ontruimd vanwege hoogwater

De redactie | 12 okt 2024 08:47

Lees ook

PEC '20 blijft steken op 0-0 in bekerduel tegen DEV-Arcen

Onder een najaarszonnetje stond PEC '20 zondag tegenover 5e klasser DEV-Arcen voor hun derde bekerdu...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...

Wasmachine schieten met Dario Polman en Bob Vostermans

In aanloop naar het EK voetbal doen verschillende mensen uit Peel en Maas en Beesel een poging om ee...

Dames van VV Reuver zoeken nieuwe teamgenoten

De 7x7 dames van VV Reuver zoeken nieuwe leden. Het damesteam gaat komend seizoen haar derde seizoen...

Panningen wint in nacompetitie en speelt finale

Het eerste team van SV Panningen heeft zondag in de tweede ronde van de nacompetitie van Maarheeze g...

Grote voetbalclubs strijken neer in Panningen voor Jorrit Hendrix U11 Cup

De zevende editie van de Jorrit Hendrix U11 Cup vindt dit weekend plaats. Op zaterdag en zondag spel...