Panningen, Netherlands

De eerste klap van PEC’20 is een daalder waard

Helemaal niets gaven de vaste PEC-volgers voor de kansen van fusieclub PEC’20 in de ouverture van de competitie tegen RKSVO uit Ospel. De resultaten in de bekercompetitie waren immers niet om over naar huis te schrijven, met als dieptepunt het gelijke spel tegen 5e Klasser DEV-Arcen.
De redactie | 23 september 2024 17:17 | Aangepast op 23 september 2024 17:17
Lastige opgave
Zeker toen bleek dat PEC haar vaste centrumverdedigers Roy Cuppen (vakantie) en Jeroen Beeks (blessure) moest missen. Tel daar de blessure van Auke Houben en de sabbatical van Nick Wilmer bij op en PEC zou een zekere nederlaag tegemoet gaan. Tot overmaat van ramp bleek RKSVO ook nog te beschikken over een centrumspits van een meter of twee en een centrumverdediger van dito lengte. De kopkracht van het duo Cuppen/Beeks zou dus node gemist worden. Ook trainer Roy Schijven gaf voor de wedstrijd toe dat het lastig zou worden. Nu zeggen trainers dat wel vaker, maar toch.

Ospelse dreiging
En de kenners leken gelijk te krijgen. Amper drie minuten waren er gespeeld op sportpark de Houwakker in Ospel, toen Panningen-doelman Jordy Nelissen de bal al uit het net moest halen. Scheidsrechter de Graaf keurde de treffer echter af wegens buitenspel. Er ging dreiging uit van de Ospelse aanvallen en het was een kwestie van tijd, dat PEC een aantal doelpunten om de oren zou krijgen. Maar zo zou het niet gaan. De jonkies van PEC’20 forceerden zelfs enkele hoekschoppen, alhoewel we wel tot 13e minuut moesten wachten op de eerste echt gevaarlijke aanval. De door PEC geforceerde hoekschop leverde echter niets op. Maar langzaam begonnen de jonkies partij te geven en legden bij tijd en wijle aardige combinaties op de grasmat.

Mogelijkheden
RKSVO kreeg weliswaar enkele kansjes, maar Jordi Nelissen kwam niet echt in de problemen. Aan de andere kant kreeg Dion Cuijpers een dot van een kans na een sublieme pass van Ramon Sijben. En dan voor de fijnproevers een van de twee beste momenten van de wedstrijd. In de 38e minuut zag Collin Beenders de PEC-doelman wat ver voor zijn doel staan. De afstand tot het doel was zeker vijftig meter. Zijn schot belandde buiten bereik van Jordi tegen de lat. Een dergelijke actie zag men zelfs in de Campeonato Brasileiro Serie A zelden. Maar ook PEC’20 liet zich niet onbetuigd, Ramon Sijben gaf een prima voorzet die maar net gemist werd door Max Lenders. Het bleef 0-0 tot de rust.

PEC’20 dicteerde
Na rust zou RKSVO dit varkentje wel even wassen, zo was de verwachting. Maar hoe anders zou het weer lopen. We waren drie minuten onderweg in de tweede helft toen Bas Wilmer vanaf 16 meter de 0-1 binnenschoot. Het was nu PEC’20 dat het spel dicteerde en via een aantal fraaie combinaties kansen creëerde. RKSVO kwam er nauwelijks nog aan te pas. Zo noteerden we een fraaie actie van Ayoub Amhaough in 55e minuut en ook Dion Cuijpers zette gevaarlijk voor na goed doorzetten. Jordi Kirkels kwam in het veld en verving Dion. Ramon Sijben kon alleen worden gestuit door een ‘gele’ overtreding. Heel Ospel reclameerde op een vermeende handsbal van Lars Nijssen in het strafschopgebied, maar scheidsrechter de Graaf wuifde het weg. We zaten toen in de 69e minuut. Vijf minuten later viel de beslissing in de wedstrijd, nadat scheidsrechter De Graaf een handsbal constateerde.

Beslissing
Ramon Sijben benutte de toegekende penalty feilloos: 0-2. Kers op de taart en tweede hoogtepunt voor de fijnproever was het derde doelpunt van PEC’20. Ramon Sijben werd aangespeeld binnen het Ospels strafschopgebied en plaatste de bal haarzuiver met de binnenkant van de voet in de ongedekte hoek. En dat betekende 0-3. RKSVO kon de Panningse verdediging niet verder verontrusten en zo ging PEC’20 terug naar Panningen en Egchel met drie punten en een volle tank met zelfvertrouwen.

Gedeeld koploper
In plaats van hekkensluiter is PEC’20 (gedeeld) koploper in de 3e klasse H, voorwaar een prestatie van formaat voor de jonge PEC-ploeg. Zondag is de eerste thuiswedstrijd op Panningen-Noord tegen ELI uit Lieshout (Eerste Lieshoutse Interdiocesane Voetbal-Competitie-Bond-ers).

Lees ook

MVC’19 verliest onnodig van VV Kessel

MVC’19 heeft zondag met 1-2 verloren van VV Kessel. Nadat invaller Daan Zeelen in de 50e minuut met ...

Weer een puntje voor PEC’20

ELI uit Lieshout, een dorp uit de Meijerij van ’s-Hertogenbosch, was deze middag te gast op Panninge...

Voetbaluitslagen 28 september

Wederom een batterij aan spannende wedstrijden in de lokale competities. Een overzicht van alle uits...

Voetbaluitslagen - 28 september

Afgelopen weekend werden spannende wedstrijden gespeeld in de lokale competities. Een overzicht van ...

PEC’20 doelpuntloos gelijk in bekerduel tegen SV Kronenberg

In het kader van de districtsbeker trad PEC’20 zondag aan tegen SV Kronenberg. Beide ploegen waren n...

Baarlo wint in poulefase van Maasbree

Het eerste team van VV Baarlo is de poulefase van de bekercompetitie goed begonnen met een overtuige...