Panningen, Netherlands

Al gedegradeerd MVC’19 verliest nipt van ONDO

MVC’19 heeft zondag met 1-2 verloren van ONDO. Voor de ploeg uit Maasbree stond er deze laatste competitiewedstrijd niets meer op het spel. Ze waren namelijk al gedegradeerd. Tegenstander ONDO kon met een overwinning nog nacompetitie ontlopen.
Jari Janssen | 27 mei 2024 15:04 | Aangepast op 27 mei 2024 15:04
Snelle tegentreffers
ONDO begon sterk en dat resulteerde in een snel doelpunt voor de ploeg uit Heusden. Een persoonlijke fout in de verdediging werd bestraft door Jur Aarts. Zes minuten later kreeg de uitploeg een vrije trap die Ward Slegers in de bovenhoek binnenschoot. Na negen minuten voetbal stond MVC’19 al op een 0-2 achterstand. 

Beter in de wedstrijd
De Maasbreese ploeg kwam na die twee snelle tegentreffers wel beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in kansen voor Bart Crienen en Joris Timmermans, maar deze waren niet succesvol. Vlak voor rust kreeg de tegenstander uit Heusden nog een kans, maar ook deze wist het net niet te vinden. De ruststand was daarmee 0-2 in Maasbree.

Gretiger
Na rust was MVC’19 gretiger. Na vijf minuten voetbal kreeg Joris Timmermans een kans, maar deze werd geblokkeerd door een verdediger. ONDO kreeg na een uur voetballen nog twee grote kansen, maar keeper Rick van der Zee wist deze te keren. Na 73 minuten voetbal bijna de aansluitingstreffer voor MVC’19. Een vrije trap van Daan Peters werd gered door de keeper.

Aansluitingstreffer
Even later kwam die bevrijdende aansluitingstreffer. Bart Crienen schoot een voorzet van Daan Peters binnen. De ploeg uit Maasbree ging met dit vertrouwen op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd kwam deze er bijna. Bart Crienen loste een schot, maar de keeper wist redding te brengen. De eindstand was daarmee bekend. MVC’19 verloor met 1-2 van ONDO.

Nacompetitie
ONDO moest winnen om nacompetitie te ontlopen. Er werd daarom gedacht dat dit gelukt was, maar concurrent FCV won onverwachts met 1-2 van nummer vier SV Blerick en daardoor is ONDO alsnog veroordeeld tot de nacompetitie.

Afscheid
Na de wedstrijd was er vooral aandacht voor de vertrekkende spelers van MVC’19. Bart Crienen, Lano Engels, Daan Peters, Erik Schoof en Rick van der Zee gaan de ploeg verlaten. Van hen werd op een gepaste wijze afscheid genomen.

Degradatie
MVC’19 kan terugkijken op een slecht seizoen. Zo degradeert het naar de vierde klasse. Met slechts vijf overwinningen, twee gelijke spelen en maar liefst negentien nederlagen hoopt de ploeg uit Maasbree het volgend seizoen beter te doen.

Lees meer over:

MVC'19|Amateurvoetbal|Voetbal|

Lees ook

Baarlo wint in poulefase van Maasbree

Het eerste team van VV Baarlo is de poulefase van de bekercompetitie goed begonnen met een overtuige...

PEC’20 verliest van buur BEVO

Eigenlijk was het gewoon te warm om te voetballen, maar de bekerderby PEC’20 – BEVO was nu eenmaal v...

PEC’20 begonnen aan voorbereiding op eerste seizoen als fusieclub

Een nieuw tijdperk is van start gegaan op Sportpark Panningen-Noord. PEC’20 is er aan de voorbereidi...

Districtsbeker: clubs uit Peel en Maas en Beesel kennen hun tegenstanders

De voetbalclubs uit de gemeenten Peel en Maas en Beesel weten tegen wie ze het gaan opnemen in het t...

Organisatie voetbaltoernooi Maasbree zoekt gastgezinnen

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2024 organiseert stichting MVC'19 voor de 17e keer het MVC TOP ...

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...