Panningen, Netherlands

PSV-talenten verblijven in Maasbrees gastgezin tijdens toernooi

Tijdens het jaarlijkse MVC Top Onder 12 Toernooi komen de voetbaltalenten uit alle windstreken, ook uit het buitenland. Een aantal spelers overnachten daarom in een gastgezin. De familie Zelissen uit Maasbree ontving afgelopen weekend drie voetballers van PSV Onder 12.
Youri Buis | 27 augustus 2024 19:21 | Aangepast op 27 augustus 2024 19:21
Mentaliteit
Het was niet de eerste keer dat het Maasbreese gezin dat deed. Vorig jaar ving het ook al drie spelers op. “Dat is ons toen heel goed bevallen”, vertelt gastouder Mark Zelissen. Het gezin twijfelde dan ook niet om dit jaar opnieuw drie talenten in huis te nemen. “Het is voor onze eigen jongens leuk om te zien hoe het allemaal gaat in een professioneel team en hoe de mentaliteit is. Daar kunnen zij zich aan optrekken”, vervolgt Mark.

De Jong, Gakpo, Koopmeiners
Bekende namen van nu hebben in het verleden de Maasbreese gastgezinnen al eens ervaren. “Dit jaar verblijven spelers van AZ, Ajax, Feyenoord, PSV en Borussia Dortmund in gastgezinnen”, aldus Jip Cox, medeverantwoordelijk voor de organisatie van het MVC Top Onder 12 Toernooi. “Spelers als Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Teun Koopmeiners zaten in het verleden in een gastgezin in Maasbree en omgeving. Ook tweevoudig winnaar van een gouden medaille op de Olympische Spelen, Remco Evenepoel, heeft als jeugdspeler van PSV twee nachten in Maasbree overnacht.”

Regioteam
Samen met zijn partner, zoons en dochter zet Mark graag de deuren van zijn woning open. Zoon Finn deed dit jaar zelf mee aan het prestigieuze jeugdtoernooi op Sportpark De 3-Sprong. Hij maakte onderdeel uit van het MVC Regioteam, een team met spelers uit Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray. Finn is zelf PSV-fan en dus vond hij het maar al te tof om deze drie talentvolle voetballers te begroeten als tijdelijke huisgenoten. “Ze zijn heel lief en maken veel lol. Ik ben er wel blij mee”, zegt de nuchtere Finn.

Grote tuin
De PSV’ers zelf vinden het ook leuk om na de eerste toernooidag bij de familie Zelissen te overnachten. Ze kunnen in ieder geval lekker blijven voetballen. “Ik vind het wel leuk, even andere mensen zien en kijken hoe het hier is. Even niet in mijn eigen huis”, aldus Graziano Hazes van PSV Onder 12. Zijn teamgenoot Xavi Palit heeft vooral de Maasbreese achtertuin op waarde geschat. “Ze hebben echt een hele grote tuin waarin we kunnen voetballen en zo”, zegt hij enthousiast. “Deze tuin is veel groter dan bij mij thuis!”, lacht hij vervolgens.

Tegen elkaar
Frappant genoeg speelden het Regioteam en PSV op zondag tegen elkaar. Dat zorgde een dag eerder al voor de nodige hilariteit in huize Zelissen. “We gaan dan zien wie de beste is”, zegt Mark lachend. Xavi Palit had toen al geen last meer van zenuwen. “Omdat ik al ben gewend aan het toernooi en dit soort wedstrijden.” Die ervaring gaf misschien wel de doorslag tijdens de onderlinge groepswedstrijd; PSV versloeg het MVC Regioteam met 0-4. In de ronde erna werden beide teams uitgeschakeld.

AZ wint toernooi
Het achttiende MVC Top Onder 12 Toernooi werd uiteindelijk gewonnen door AZ, dat de finale won van het Schotse Aberdeen FC. Vorig jaar mocht Ajax de wisselbeker mee naar huis nemen.

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Voetbaltalenten AZ winnen MVC Top Onder 12 Toernooi

AZ is de winnaar van het achttiende MVC Top Onder 12 Toernooi. De club uit Alkmaar won in de finale ...

Internationale bezetting op Maasbrees voetbaltoernooi

Sportpark De 3-Sprong in Maasbree stroomt komend weekend weer vol met nationale en internationale vo...

Deze voetbalclubs komen naar Maasbree voor MVC Top Onder-12 Toernooi

MVC’19 heeft de deelnemers van het achttiende Top Onder-12 Toernooi bekendgemaakt. Naast Ajax, PSV e...

Regioteam doet mee aan MVC Top Onder-12 Toernooi

In Maasbree vond afgelopen weekend het MVC Top Onder-12 Toernooi plaats, een voetbaltoernooi voor je...

Ajax wint Maasbrees voetbaltoernooi

Het jeugdteam van Ajax heeft de 17e editie van het MVC Top onder 12 Toernooi gewonnen.

Kampioensschaal van Feyenoord komt naar Maasbree

Fans van Feyenoord krijgen een unieke kans om vlakbij huis op de foto te gaan met de enige echte kam...