Panningen, Netherlands

Nieuwe naam bij start schooljaar: OBS De School heet nu OKC De Wereld

Samen met de nieuwe naam werd ook het nieuwe logo onthuld.
Bij de start van het nieuwe schooljaar heeft OBS De School in Maasbree haar naam veranderd in Openbaar Kindcentrum (OKC) De Wereld. Daarnaast heeft de basisschool het gebouw betrokken waarin ook De Violier is gevestigd. Het zorgde maandag voor een extra feestelijk begin van het nieuwe schooljaar.
Youri Buis | 19 augustus 2024 17:23 | Aangepast op 19 augustus 2024 17:23
Wereldburgers
De vorige naam werd te ingewikkeld en daarom heeft men nagedacht over een nieuwe. Het wisselen van gebouw werd aangegrepen om de naam te veranderen in OKC De Wereld. “Toen deze naam binnenkwam, dachten we: dit wordt hem! Als openbare school willen we dat onze kinderen wereldburgers zijn en steeds meer worden”, zegt directeur Marie-Louise Vanmulken. Samen met de nieuwe naam werd ook het nieuwe logo onthuld.

Minigemeenschap
“Wij zijn met onze school heel erg bezig met de pijlers leren door kennis, leren door beleven en leren door gezondheid. Eigenlijk om kinderen klaar te maken voor de wereld. Wij halen ook de wereld naar binnen en wij zijn hier ook een kleine wereld, een minigemeenschap”, zo licht Vanmulken de naamkeuze verder toe.

Pom zit in groep 8 en is tevreden met de nieuwe naam. “De juffrouw heeft net uitgelegd waarom ze voor deze naam hebben gekozen. Het is omdat we ons op deze school klaarmaken om de wereld in te gaan en dat vind ik wel leuk.”

Nieuw gebouw
Er is niet alleen een nieuwe naam voor de Maasbreese basisschool, maar ook een nieuw onderkomen. Het noodgebouw aan de overkant is ingeruild voor het gebouw dat al langer wordt gebruikt door basisschool De Violier. OKC De Wereld gaat er op veel gebieden op vooruit. “Het was heel gezellig en kneuterig, maar het was een noodgebouw. Daar hebben we acht jaar gezeten, terwijl de gedachte was om er twee jaar te zitten. Dit is een prachtig gebouw waar een prettig klimaat heerst”, aldus Vanmulken.

Naar binnen kijken
Het allerbelangrijkste vindt de directeur transparantie. “OKC, Openbaar Kindcentrum, wij willen transparant zijn naar de wereld toe. We willen dat mensen ons kunnen zien en dat waren wij in het oude gebouw helemaal niet. De openheid en de ruimte is hier fantastisch. Mensen kunnen letterlijk naar binnen kijken en dat hebben ook veel mensen uit Maasbree gedaan.”

Graffitimuur
Voor de leerlingen zal het misschien even wennen zijn om nu aan de overkant naar school te gaan. Toch hebben zij een klein deel van het oude schoolgebouw meegenomen: een doek met daarop de kenmerkende graffitimuur, gecombineerd met tekeningen van leerlingen. Er staat ook een tekening van Pom op: een kapstok. “Op onze oude school hadden we één kapstokje en nu hebben we er twee”, legt ze uit. Verder wil ze graag leren naaien om knuffels en kleding te maken. “Want dat kan ik nog niet.”

Landen en verder groeien
In oktober is er een open dag en dan wordt OKC De Wereld officieel geopend. De stralende Vanmulken verwacht een leuk en leerzaam schooljaar. “We hebben hier echt naar uitgekeken. De kinderen stonden te trappelen om naar binnen te gaan. Wat ik verwacht? Onze mooie gemeenschap die we aan de overkant hadden, valt hier enorm goed. Wij kunnen hier weer landen en verder groeien.”

Meest gelezen

Politie zoekt getuigen van diefstal in Kessel

De redactie | 7 sep 2024 15:44

Dagcentrum De Steenfabriek feestelijk geopend

Youri Buis | 9 sep 2024 16:06

Duits testalarm op mobiele telefoon in Limburg

Youri Buis | 9 sep 2024 16:34

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Lees ook

Nieuw onderwijsconcept in Kessel-Eik gestart: “Het wordt vet kicken”

“Wie had dat vorig jaar gedacht? Het is gewoon gelukt!”, zegt Jans Philipsen, directeur van Eikerwij...

Nieuwe naam voor school Maasbree?

Mogelijk krijgt 'De School' in Maasbree een nieuwe naam. Nu de school na de zomervakantie gaat verhu...

De School kan volgend schooljaar intrek nemen in gebouw Violier

De aanpassingen in basisschool De Violier in Maasbree om De School er te kunnen huisvesten, bedragen...

Nieuwe naam voor huisartsenpraktijk in Panningen

De huisartsenpraktijk in Panningen krijgt een nieuwe naam. Praktijk ‘Rozenberg en Van Kemenade’ heet...

Nieuw schooljaar is begonnen

De zomervakantie is voor de kinderen afgelopen. Vandaag begonnen ze aan het nieuwe schooljaar. Ook i...

Nieuwe naam voor liedjesavond Beringse Kuus

De jaarlijkse liedjesavond van CV De Beringse Kuus krijgt een nieuwe naam. Dat heeft de vastelaoves-...