Panningen, Netherlands

Nieuwe en vertrouwde gezichten op podium bij PM Sessies

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de PM Sessies: een evenement vol livemuziek. Vertrouwde én nieuwe muzikanten lieten horen wat voor muzikaal talent zij in hun mars hebben. De zomersessie vond plaats in het Wilhelminapark in Panningen.
Youri Buis | 23 juli 2024 16:51 | Aangepast op 23 juli 2024 16:51
Veel toetsenisten
De diversiteit aan artiesten is groot. Sommigen zijn er voor de eerste keer, anderen al voor de tiende keer. Jorn Reijnders behoort tot die laatste categorie. Hij is een van de vele toetsenisten die dit jaar meedoen. “Als je veel toetsenisten hebt, ga je er ook gebruik van maken”, zegt Jorn. Duncan Spoor doet juist voor het eerst mee en sluit zich daarbij aan. “Als toetsenist ben ik het gewend om alleen te zijn, dus het is wel lekker om even niet alleen te zijn en met anderen over hetzelfde te kunnen praten.”

Tel kwijt
De PM Sessies zijn opgesplitst in zomersessies en kerstsessies. Trombonist Christel Jacobs is de tel van het aantal deelnames inmiddels kwijtgeraakt. “Dit is de vijfde of zesde keer bij de zomersessie en daarvoor hebben we ook een jaar of tien de kerstsessies gehad”, zo lepelt ze een snelle schatting op. Hoewel Christel en haar band al zo’n vijftien jaar van de partij zijn, verveelt het nooit. “De gezelligheid en spontaniteit van de mensen en je leert altijd nieuwe mensen kennen. Iedereen wil heel graag meedoen. Ook de repetitie vind ik altijd al super leuk.”

Onzeker?
Niets is te gek tijdens de PM Sessies en dat bevestigen Gert en Chiel Reijnders, ofwel: vader en zoon. Gert wil zijn zoon een motiverend duwtje in de rug geven en daarvoor grijpt hij de PM Sessies aan. “Onze Chiel is zeventien jaar, speelt piano en is misschien een beetje onzeker omdat hij nog zo jong is”, legt Gert uit. Chiel zelf heeft zo zijn twijfels over die onzekerheid. “Die is er wel, maar niet zo erg als hij beschrijft”, verwijst hij lachend naar zijn vader. “Maar het is super leuk om samen met mijn vader te spelen. Echt fantastisch!”

Podium
Tommie Korsten en Dennis Vredevelt, mede-organisatoren van de PM Sessies, vinden het een feest om het evenement op touw te zetten. “Muziek is verbindend. We hebben een park in Panningen waar relatief weinig mee wordt gedaan. Wij vinden het een toffe plek om hier een evenement te organiseren en muzikanten samenbrengen is wat wij heel erg tof vinden”, aldus Dennis. “Jonge muzikanten krijgen hier een podium dat ze normaal gesproken niet krijgen”, vult Tommie aan. “Je wordt niet geboekt als je niet in een bandje speelt.”

Uitgelezen kans
Gert Reijnders lijkt zich dat ook maar al te goed te beseffen. Met zeker tien deelnames is hij ervaringsdeskundige, dus hij geeft zoon Chiel wijze woorden mee. “De zomersessie is een uitgelezen kans om andere muzikanten te leren kennen. Dat is prachtig.” Voor Chiel is het de eerste PM Sessies, maar dat maken van connecties is al gelukt. “Het is een hele veilige en leuke omgeving. Dat maakt het echt zo leuk om mee te doen. Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen!”

Een uitgebreide reportage van de zomersessie is hieronder te bekijken. De reportage bevat optredens van Sandra Korsten, Paul Aerts, Dali Lucker, Milou Ottenheijm, Simone Loozen, Nikki Selen en het duo Lea en Simone.

Lees ook

Succesvolle editie Cultuurtuin Peel en Maas

Muziek, dans, gezelligheid en vooral verbinden stond zondag centraal in Cultuurtuin Peel en Maas. De...

Jonge artiesten krijgen podium in Jaks

Jonge bands uit Peel en Maas kregen vrijdag een podium bij Switch in Helden. Bij Jaks, de Junior Han...

Jubilerende verenigingen Beringe komen opnieuw met gezamenlijke voorstelling

Fanfare St. Jozef bestaat 85 jaar, het KBO-koor Beringe en Mannenzanggroep Bon Apart bestaan beide 2...

‘Leedjes van De Vrijbuiters’ onder andere te zien in DOK6

Een muzikale groep onder leiding van Jules Fransman en Linda Zijlmans zal met een theatershow door N...

Vrienden van Peel en Maas keert na jaren weer terug

In 2012 vond de eerste editie van Vrienden van Peel en Maas live plaats. Twaalf jaar na dato komt er...

Band Beats brengt eerste nummer uit

Egopop betekende het eerste echte optreden voor de band Beats. Het heeft de groep geïnspireerd om ee...