Daarnaast heeft de Kesselse molen een nieuw vrijwilligersteam dat die dag wordt voorgesteld.
Verdiept in molen
De vrijwilligers gaan rondleidingen voor bezoekers verzorgen en uitleggen hoe bijvoorbeeld het draaien van de molen werkt. Het team bestaat uit negen nieuwe vrijwilligers die zich hebben verdiept in de historie van de Sint Antoniusmolen, het molenaarsbestaan en de techniek van de molen.
Gediplomeerde molenaars
Het streven van het vrijwilligersteam is om minimaal één keer per maand open te zijn voor publiek. Dat gebeurt als er wind staat en een gediplomeerd molenaar aanwezig is. Er zijn nu tijdelijk twee gediplomeerde molenaars tot de molenaars in opleiding hun diploma's hebben behaald.
Inventariseren
De vrijwilligers gaan de komende tijd inventariseren hoe vaak de molen open gaat en hoe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor een rondleiding. Naar verwachting komt daar rond de zomerperiode meer duidelijkheid over.
Interesse wekken
De recordpoging gebeurt in het kader van het 50-jarig jubileum van het Gilde van Vrijwillige Molenaars en het feit dat 2022 is uitgeroepen tot het Jaar van de Molenaar. Achterliggende gedachte is om bij mensen de interesse voor het ambacht van molenaars te wekken en zo meer vrijwilligers te werven, zodat de molens ook in de toekomst kunnen blijven draaien.
De molens zullen zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur draaien voor de recordpoging.