Panningen, Netherlands

MFA Maasbree krijgt lift voor mindervaliden

Er komt een extra lift in het gebouw van het MFA in Maasbree. Na veel gesteggel in de gemeenteraad gingen de coalitiepartijen toch overstag.
Jari Janssen | 28 juni 2024 09:06 | Aangepast op 28 juni 2024 09:06
Verworpen
Het leek er lange tijd op dat een voorstel van de fractie Pvda/GroenLinks om een liftvoorziening te realiseren bij het MFA in Maasbree door een meerderheid van de gemeenteraad zou worden verworpen.

Duidelijke kaders
Coalitiepartijen CDA en Lokaal Peel en Maas vonden aanvankelijk dat er eerst duidelijke kaders moeten worden gesteld voor bijvoorbeeld gemeenschapsvoorzieningen. Bij de financiering voor de herbouw van De Paort in Kessel werd al een uitzondering gemaakt door de gemeente.  Sander Janssen (Lokaal Peel en Maas) en John Timmermans (CDA) wilden graag de kaders duidelijk hebben. PvdA/GroenLinks, VVD en D66 reageerden dat de coalitiepartijen met twee maten meten. “Waarom wordt er wel ruimte gemaakt voor De Paort in Kessel en niet voor het MFA in Maasbree?”, vroeg een verbijsterde Frits Berben
(PvdA/GroenLinks) zich af. Paul Sanders (VVD) verweet Lokaal Peel en Maas en het CDA geen oog te hebben voor mindervaliden. Na een schorsing besloten de coalitiepartijen om het voorstel alsnog te steunen.

Steil
De huidige trap in het Maasbreese MFA is steil en moeilijk toegankelijk voor veel mensen. De zalen zijn niet of nauwelijks bereikbaar voor mensen in een rolstoel of die slecht ter been zijn. Vanwege de beschikbare middelen was het bij de bouw niet haalbaar om de lift te realiseren. Nu blijkt dat de lift zeer gewenst is, deed PvdA/GroenLinks het voorstel. Het gaat om 5000 euro per jaar dat in de begroting wordt opgenomen.

Lees meer over:

MFA Maasbree|

Meest gelezen

Ongebruikte bushalte in Maasbree verwijderd

Youri Buis | 18 sep 2024 16:34

Groen licht voor tiny houses in Egchel

De redactie | 16 sep 2024 18:10