Panningen, Netherlands

Leerlingen Bouwens starten met eindexamens

Spanning op de gezichten van de leerlingen van Het Bouwens. De eindexamens zijn dinsdag begonnen, onder meer in sporthal Piushof. Nadat in de ochtend de vakken geschiedenis, muziek en Grieks op het programma stonden, was het ’s middags tijd voor Nederlands, Engels, wiskunde en biologie.
Youri Buis | 14 mei 2024 16:52 | Aangepast op 14 mei 2024 16:52
Goede voorbereiding
De voorbereidingen liggen achter de rug en dus kan het echte werk beginnen. “Die voorbereidingen beginnen misschien al wel in de brugklas. De laatste jaren is het schoolexamen heel belangrijk. Op het allerlaatste moment volgen de examentrainingen en de echte voorbereiding voor het spannende moment dat vandaag is”, vertelt rector Annemarie Lukassen. Ze ziet dat de zenuwen door de goede voorbereiding wel meevallen bij de meeste leerlingen. “Ze weten hoe ze ervoor staan.”

Tentoonstelling bij DOK6
In sporthal Piushof zijn twee hallen vrijgemaakt voor de eindexamens. Dinsdagmiddag zijn de leerlingen van vmbo, havo en vwo aan de beurt. Nog voordat de meivakantie begint, zijn alle schriftelijke examens voor de beroepsgerichte vakken voorbij. Maar er is meer. “Bij DOK6 is er een tentoonstelling met examenwerken van de leerlingen die de vakken kunst en tekenen in hun lessenpakket hebben. Die worden tot eind juni tentoongesteld”, aldus de rector.

Veel bedrijvigheid
Leerlingen die vmbo-basis of vmbo-kader volgen, maken via computers in het schoolgebouw een digitaal examen. “Er is de komende weken veel bedrijvigheid op verschillende plekken en we zijn blij dat we hier terecht kunnen”, zegt Lukassen over de sporthal. “Het is voor de examens een prima sporthal voor wat betreft temperatuur, geluidsoverlast en vooral de ruimte.”

Afscheid
Voor Lukassen is het de laatste keer dat ze bij de eindexamens aanwezig is. De rector neemt na dit schooljaar afscheid van Het Bouwens. “Ik vind dit (de examens, red.) altijd wel een heel bijzonder moment, maar zo zijn er meer in een schooljaar. Dit is uiteindelijk waar de leerlingen het voor doen. En dan straks aan het eind van het jaar de diploma’s uitreiken met een mooi jaarboek erbij… dat is toch wel een mooi afscheid, ook voor mij”, glimlacht Lukassen.

Lees ook

Het Bouwens viert 50-jarig bestaan met aangepast logo

Een bijzonder jaar voor Het Bouwens. De Panningse middelbare school bestaat dit jaar 50 jaar. Dat wo...

Vanavond op tv: deel 1 van De Revue 2024

Omroep P&M zendt deze week De Revue 2024 uit op televisie. Leerlingen en docenten van Het Bouwens vo...

Rector Het Bouwens neemt na 8 jaar afscheid

Met het einde van het schooljaar nadert ook het einde van de carrière van Annemarie Lukassen op Het ...

Hoge slagingspercentages bij Het Bouwens

Het Bouwens is tevreden met de hoge aantallen aan slagingspercentages. Rector Annemarie Lukassen zeg...

Jonge artiesten krijgen podium in Jaks

Jonge bands uit Peel en Maas kregen vrijdag een podium bij Switch in Helden. Bij Jaks, de Junior Han...

Bijna 300 leerlingen van Het Bouwens geslaagd voor eindexamens

De vlag kan uit bij 297 leerlingen van Het Bouwens. Zij werden vandaag gebeld met de mededeling dat ...