Panningen, Netherlands

Hoge opkomst bij eerste editie van Heel Baarlo Bakt

Afgelopen vrijdag was het zover: de eerste editie van Heel Baarlo Bakt vond plaats. Met veertien deelnemers en vele bezoekers kan er teruggekeken worden op een geslaagd evenement.
Jari Janssen | 4 juni 2024 12:53 | Aangepast op 4 juni 2024 12:53
Supertrots
“Wij zijn er supertrots op dat het met deze opkomst kan plaatsvinden vandaag”, vertelt Monique Thijssen van het dorpsoverleg Baarlo. “Daarnaast hebben we veertien deelnemers."Het is boven verwachting”, aldus Thijssen.

Gunstige datum
Het is de eerste keer dat het evenement plaatsvindt, al had het evenement eerder plaats moeten vinden. Eerder was er geen geschikte datum. “De vorige keer was het op de datum van de burendag. Dat was geen gunstige datum.” Daarna is Thijssen gaan kijken naar een geschikte datum en is er overleg geweest met de Volksfeesten. Na kort overleg kon het terrein van de Volksfeesten gebruikt worden voor het evenement. 

Baksels
De deelnemers hebben verschillende dingen gemaakt. Zo heeft een groep van De Engelbewaarder een arretjescake in de vorm van een engel gemaakt. Ook waren er chocoladetaarten en appeltaarten te vinden. 

Jury
De deelnemers werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige jury. Zij hebben de moeilijke keuze om een winnaar te kiezen. Zo laat de jury weten meerdere favorieten te hebben. Volgens de jury zijn de taarten gemaakt met verse ingrediënten en was de presentatie top. Al met al een sterk deelnemersveld dus.

Welkom in Baarlo
Het doel van Heel Baarlo Bakt is om mensen van binnen en buiten Baarlo met elkaar in gesprek te krijgen. “Iedereen moet zich thuis voelen in Baarlo”, sluit Thijssen af.

Meest gelezen

Gasfles blijft openstaan in Panningen

De redactie | 10 sep 2024 08:45

Terugkijken: Nachtcross Kessel

De redactie | 10 sep 2024 17:20

Japanse duizendknoop in Baarlo onder controle

Youri Buis | 10 sep 2024 12:07

Lees ook

Samenwerking moet gebruik duofiets Baarlo gaan vergroten

De duofiets staat al langer in Baarlo, maar hij wordt te weinig gebruikt. De Zorggroep, De Zonnebloe...

Te weinig aanmeldingen: Heel Baarlo Bakt gaat niet door

Heel Baarlo Bakt gaat dit jaar niet door. Er zijn te weinig aanmeldingen, zo maakt de organisatie be...

Dorpsoverleg Baarlo stuurt brandbrief over woningmarkt

Het dorpsoverleg van Baarlo vindt dat de gemeente vaart moet maken met woningbouwplannen in het dorp...