Panningen, Netherlands

Heldense verkozen tot Parel van het Jaar van Terras Top 100

De Parel van het Jaar: Monique Teeuwen uit Helden. foto: Boscafé de Busjop
Monique Teeuwen is uitgeroepen tot Parel van het Jaar van 2024. Deze verkiezing is onderdeel van de Terras Top 100, die wordt uitgeschreven door Misset Horeca. Teeuwen won de onderscheiding als medewerker van boscafé De Busjop in Heythuysen, maar ze komt uit Helden.
Youri Buis | 2 juli 2024 13:13 | Aangepast op 2 juli 2024 13:13
Eervolle onderscheiding
De Noord- en Midden-Limburgse horeca staat er goed op. Centraal Baarlo staat bovenaan de Terras Top 100 en De Zoes in Helden staat op diezelfde ranglijst op de derde plek. Ook twee horecagelegenheden uit Venlo horen bij de honderd beste terrassen, net als De Busjop in Heythuysen. Laatstgenoemde accommodatie heeft daarnaast ook de Parel van het Jaar rondlopen, een eervolle onderscheiding voor een medewerker die zich in zekere zin onmisbaar heeft gemaakt.

Luisterend oor
Deelnemers van de Terras Top 100 nomineerden een van hun medewerkers om in aanmerking te komen voor Parel van het Jaar. Mathijs Joosten, eigenaar van De Busjop, droeg Teeuwen voor. “Met haar hart zo groot als de wereld en haar ziel vol warmte is Monique niet te stoppen. Ze trotseert weer en wind om er voor iedereen te zijn, altijd met een glimlach en een luisterend oor en ze herkent alle gasten en dieren die ons terras bezoeken”, aldus Joosten tegen Misset Horeca.

Vriendelijkheid en compassie
Teeuwen is een graag gezien gezicht bij De Busjop. Volgens Joosten laat ze iedereen zien hoe mooi het leven kan zijn met liefde en respect. “Monique laat zien dat echte schittering niet komt van glitter en glamour, maar van de kleine gebaren van vriendelijkheid en compassie. Ze is niet alleen een collega, maar een inspiratie voor ons allemaal. Daarom verdient Monique Teeuwen de titel Parel van het Jaar.”

Lees ook

Centraal Baarlo bovenaan in Terras Top 100, De Zoes derde

Centraal Baarlo is op de eerste plek geëindigd in de Terras Top 100 van 2024, welke wordt uitgeschre...

Geen personeelstekort bij Centraal Baarlo: ''Nieuw soort ondernemen"

''Het lijkt wel een bloemenwinkel", zegt Jeroen Elderhorst van Centraal uit Baarlo. Zijn horecazaak ...