Panningen, Netherlands

Groen licht voor komst Aldi, ondanks verkeerszorgen

Zo komt de Aldi in Panningen eruit te zien Schets: Aldi
Een meerderheid van de gemeenteraad van Peel en Maas is dinsdag akkoord gegaan met de komst van de Aldi naar Panningen. Wel blijven er zorgen over de verkeerssituatie in het Panningse centrum.
De redactie | 15 oktober 2024 20:50 | Aangepast op 15 oktober 2024 20:50
De Aldi mag zich opmaken voor de terugkeer naar Panningen, maar niet alle politieke partijen zijn voorstander van het plan. PvdA/GroenLink stemde tegen. De partij maakt zich zorgen over de verkeersdruk bij de Patersstraat en Raadhuisstraat. “Het wordt alleen maar drukker”, zei Frits Berben (PvdA/GroenLinks). De partij twijfelt ook of het aantal parkeerplaatsen voldoende zal zijn. Tenslotte speelt het feit dat de Aldi al gevestigd is in Meijel en Baarlo mee. De fractie is bang dat de andere vestigingen het financieel lastig krijgen met de komst naar Panningen.

Twijfel
De andere partijen gingen akkoord met het plan, al zat de fractie van Lokaal Peel en Maas in dubio. Voor de partij is de verkeerscirculatie in het centrum een belangrijk punt van aandacht. Tiny Valckx vroeg dan ook aan de wethouder om de verkeerssituatie mee te nemen bij de plannen voor het Panningse centrum die voortvloeien uit de resultaten van het verkeersonderzoek.

Braakliggend terrein?
Tegelijkertijd vroeg Lokaal Peel en Maas zich af wat er gebeurt wanneer het plan van de komst van de Aldi niet door zou gaan. “De woningen gaan weer terug in de verkoop en het huurcontract van Snuffelshop Gediam verloopt sowieso. Blijft er dan een braakliggend terrein over?” Een deel van Lokaal Peel en Maas ging uiteindelijk akkoord met het plan. Joep Hermans stemde tegen. Volgens hem heeft de komst van de Aldi negatieve gevolgen worden voor de supermarkt in Helden, met name voor minder mobiele mensen. “Wanneer het drukker wordt, kan het onoverzichtelijker worden. Dat is een ramp voor minder mobiele mensen.”

Slagboom
In de commissievergadering, twee weken geleden, uitten de partijen, waaronder de VVD, al hun zorgen over het parkeren. Een slagboom bij de ingang van de parkeergarage zou consumenten in het Panningse centrum mogelijk tegenhouden. Met de toezegging van de Aldi dat er geen slagboom komt en dat de parkeerplekken openbaar blijven, werden de zorgen weggenomen.

2026 open
De Aldi is al jaren bezig met het plan om terug te keren naar Panningen. Met de aankoop van woningen en het pand van de Snuffelshop sloeg de supermarktketen een belangrijke slag. Naast de winkel komt er een ondergrondse parkeergarage en zullen er dertien woningen herrijzen. Het is de bedoeling dat de deuren in 2026 open zullen gaan.

Lees meer over:

Aldi|Panningen|

Meest gelezen

In memoriam: Jacques Leenders

De redactie | 14 okt 2024 13:19

Groen licht voor komst Aldi, ondanks verkeerszorgen

De redactie | 15 okt 2024 20:50

Kesselse camping is ontruimd vanwege hoogwater

De redactie | 12 okt 2024 08:47

Lees ook

Lek in dak De Heuf hersteld

Een lek in het dak van De Heuf in Panningen is met spoed hersteld. Dat laat de gemeente weten.

Omwonenden tegen komst van Aldi: "We voelen ons niet gehoord"

Volgende week neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan dat groen licht geeft voor ...

Veel vragen in raad over parkeerdruk centrum bij komst Aldi

Het lijkt erop dat de Aldi zich kan vestigen in Panningen. Een meerderheid van de partijen in de gem...

Advocaat is tegen komst Aldi in Panningen: “In strijd met beleid”

Een advocaat vindt dat het college een eventuele komst van de Aldi in Panningen fout heeft beoordeel...

Groen licht voor nieuwe school in Panningen

De gemeenteraad is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met de komst van een nieuw schoolgebouw in de...

2WCF B.V. neemt bedrijfsactiviteiten over van Leenders.IT

ICT-dienstverlener Leenders.IT uit Panningen kondigt aan dat haar bedrijfsactiviteiten voor zakelijk...