Panningen, Netherlands

Grashoekse Lilian Nijskens ontmoet koning voor de Zonnebloem

Lilian Nijskens uit Grashoek geniet nog na van haar ontmoeting met de koning, vorige week. Koning Willem-Alexander was woensdag aanwezig bij de viering van 75 jaar De Zonnebloem in Friesland. Nijskens werd uitgenodigd om haar verhaal te vertellen.
De redactie | 11 september 2024 12:01 | Aangepast op 11 september 2024 12:01
De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke handicap. Het leven van Lilian veranderde drastisch toen ze na een reeks ongelukken thuis kwam te zitten met niet-aangeboren hersenletsel. Ze kon haar werk als IC-verpleegkundige niet meer uitvoeren, wat veel impact op haar heeft gehad. Door haar lichamelijke problemen is ze snel overprikkeld, waar ze dagen last van kan hebben. "Ik wilde niet als kluizenaar leven," zegt ze. Daarom nam ze het initiatief om samen met haar broer naar een bijeenkomst van De Zonnebloem te gaan.

Jongerenafdeling
"Toen mensen van De Zonnebloem loten kwamen verkopen aan de deur, kwam ik in contact met ze. Ik wist niet eens wat ze deden." Uiteindelijk werd ze lid van de jongerenafdeling van De Zonnebloem in Peel en Maas, een drempel die ze overwon. "Het is fijn om met anderen te praten en samen contact te hebben."

Houdt haar op de been
Sporten houdt haar ook op de been. Sinds zes jaar is ze actief in de atletiekwereld, en niet zonder succes. Dit voorjaar won ze nog brons op de sprint bij de Nederlandse kampioenschappen. Trainen doet ze meestal alleen, op door haar gekozen tijdstippen. "Ik heb een trainingsschema van mijn coach en dat volg ik. Na toernooien moet ik wel even bijkomen, want ik krijg dan veel prikkels binnen. Maar dat heb ik ervoor over."

Doelen stellen vindt ze belangrijk, en de volgende staat al in de agenda: ze richt zich op een nieuw toernooi.

Lees meer over:

Lilian Nijskens|

Meest gelezen

Groen licht voor tiny houses in Egchel

De redactie | 16 sep 2024 18:10

Ongebruikte bushalte in Maasbree verwijderd

Youri Buis | 18 sep 2024 16:34

Lees ook

Opnieuw brons voor sprinter Lilian Nijskens

Sprinter Lilian Nijskens heeft zaterdag een bronzen medaille gewonnen op het NK Masters in Hilversum...

Dubbel succes in Harderwijk

Met twee keer twee medailles was het NK atletiek masters succesvol voor de atleten van Atletiek Held...