Kids Proef Challenge
In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel óf een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd. Kinderen uit Limburg van 8 tot en met 12 jaar kunnen in duo’s deelnemen aan de challenge. Zij bedenken een lekker en gezond hoofdgerecht voor het kindermenu van restaurants. Uit alle inzendingen worden acht duo’s geselecteerd die tijdens voorrondes hun gerecht laten proeven aan een heuse vakjury. Hierna worden vier gerechten gekozen die doorgaan naar de grote finale op donderdag 13 oktober in de Villa Flora op Brightlands Campus Greenport Venlo. Het winnende gerecht verschijnt op de menukaart van Limburgse restaurants.
Vorig jaar won de quinoaburger van Josephine en Kiki uit Venlo. Het gerecht staat nu op de menukaart van verschillende restaurants in Noord Limburg.
Vakjury
De vakjury die de gerechten beoordeelt en selecteert, wil dat het gerecht lekker én gezond is, dat het gerecht zoveel mogelijk elementen uit de schijf van vijf bevat en dat het gerecht bestaat uit streekproducten.
Initiatief
De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. De voorrondes en de finale vinden plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo.
Deelnemers kunnen een mail sturen naar info@kokkerelli.nl.