Panningen, Netherlands

Feestelijk programma voor ‘Vincentiusdag’ in Panningen

Met een eigen feestdag wordt op 27 september Vincent de Paul herdacht. De stichter van de Lazaristen in Panningen wordt die dag geëerd.
Youri Buis | 18 september 2024 14:25 | Aangepast op 18 september 2024 14:02
Vincent de Paullezing
Het feestelijke programma start op donderdag 26 september met een meditatie om 9.30 uur. Deze vindt plaats bij het tuinhuis van de Lazaristen. Op vrijdag begint de dag met de Eucharistieviering in de kapel van de Lazaristen. Peter Nissen zal de Vincent de Paullezing uitspreken. Nissen is geboren in Swalmen, theoloog en spreekt zich uit over zaken die met de Katholieke kerk te maken hebben. Deze inspiratiesessie start om 16.00 uur in de kapel.

Vincent en Kwetsbaarheid
Het thema van de inspiratiesessie is ‘Vincent en Kwetsbaarheid’. Dit thema past volgens de Vincentiaanse beweging in de visie om het Panningse Missiehuis breder open te stellen voor naastenhulp, zingeving en andere vraagstukken. Het thema zal vanuit het perspectief van de spiritualiteit van Vincent de Paul, die zich kenmerkt door nabijheid, besproken worden. De inspiratiesessie wordt in samenwerking met Bibliotheek Maas en Peel georganiseerd.

Soep bij de paters
Naast de Vincentiusdag zal er vanaf donderdag 10 oktober wekelijks ‘Soep bij de paters’ zijn. Mensen die behoefte hebben aan gezelschap, zijn welkom bij de Lazaristen voor een praatje en voor het bereiden en genieten van zelfgemaakte soep.

Meest gelezen

Ongebruikte bushalte in Maasbree verwijderd

Youri Buis | 18 sep 2024 16:34

Groen licht voor tiny houses in Egchel

De redactie | 16 sep 2024 18:10

Postkantoor opent bij GroenRijk in Maasbree

De redactie | 19 sep 2024 11:39

Lees ook

Paters gaan wekelijks soep aanbieden in tuinhuis Missiehuis

De paters van het Missiehuis Sint Jozef in Panningen openen vanaf 10 oktober het tuinhuis 'follevill...

Ondanks vernielingen Mariakapel willen paters een ontmoetingsplek bieden

De beelden bij het Mariakapelletje van de Paters Lazaristen in Panningen zijn beschadigd. Van Maria ...