Panningen, Netherlands

Fanfare en Drumband Koningslust repeteren voor promsconcert met veel gastartiesten

‘Happy Together’, zo luidt het motto van het promsconcert van Fanfare en Drumband Eendracht Maakt Macht in Koningslust. De fanfare die volgend jaar 80 jaar bestaat, laat hiermee een heel ander geluid horen dan gebruikelijk.
Youri Buis | 10 oktober 2024 15:27 | Aangepast op 10 oktober 2024 15:27
Repetities
Eens in de vier of vijf jaar organiseert de club een promsconcert en binnenkort staat die weer op rol. De repetities zijn in volle gang. “Het gaat vrij goed. Iedereen is er, dus we maken flink muziek vandaag”, zegt Chris Kurvers, die onderdeel uitmaakt van Eendracht Maakt Macht.

Gezellig
De fanfare en drumband zijn eigenlijk twee aparte groepen, legt Renske van Riel uit. “Bij de drumband zie je vooral alle trommels en het slagwerk, maar bij de fanfare zie je voornamelijk blazers.” Samen muziek maken, daar draait het om. “Ik vind het gewoon een mooie hobby voor jong en oud en ik kan mijn ei kwijt”, aldus Emiel Verhaegh. “Ik vind het leuk om met een groep gezellige dingen samen te doen en daarom ben ik nog steeds een tevreden lid van de fanfare.”

Statig
Verhaegh hoopt dat het nog lang gezellig blijft én dat er animo blijft. “We willen ook de jeugd erbij proberen te betrekken. Daarom ook dit soort concerten, om het gewoon leuk en een beetje losser te maken dan het statige fanfare-gebeuren zoals het van vroeger uit is.”

De Sprunk zal worden omgetoverd tot een ware poptempel. Op 25 en 26 oktober treedt Fanfare en Drumband Eendracht Maakt Macht vanaf 19.30 uur op.

Lees ook

Promsconcert Happy Together Koningslust

Fanfare en Drumband Eendracht Maakt Macht Koningslust organiseert het Promsconcert; Happy Together.